RECENSIE: The Upsessions - Beat You Reggae

The Upsessions – Beat you reggae
recensie cijfer 2010-01-14 Met nog maar een album geproduceerd zijn The Upsessions reeds getekend bij het, in de Ska wereld, bekende label Groover records. Voor een Nederlandse band is het toch een hele eer om getekend te zijn naast grote ska legendes als The Skatalites, New York Ska-Jazz Ensemble, The Toasters en vele andere. Daarnaast speelt deze toch wel onbekende band clubs en festivals door heel Europa plat, of het nou een gig in Spanje of Tsjechie is The Upsessions draaien er hun hand niet voor om. Bij het beluisteren van Beat you reggae is meteen duidelijk waarom The Upsessions zich in dit rijtje mogen scharen, de heren maken ska en reggae muziek die zo uit de kasten van de hooggeëerde legenden afkomstig zou kunnen zijn.

Op nummers als ‘Reggae funkalicious (part 1)’ klinkt een heerlijke vrolijke mix van reggae, ska en soul muziek. Met name de instrumentale intro bezorgt je zomerse kippenvelgevoelens, ideale muziek voor de gemiddelde cocktailparty dus. Deze sfeer wordt voortgezet op andere stampende nummers als ‘The soultrain’, ‘Sammy wear no gun’ en ‘Max, you can’t ride a monkey’.

Helaas is deze bruisende sfeer niet in alle nummers even sterk neergezet. De hier en daar opduikende gevoeligere en rustigere nummers zijn zeker geen geslaagde keuze. Nummers als ‘They Say’ doen niks anders dan de luisteraar op zijn zenuwen werken. The Upsessions moet het hoofdzakelijk van de kwaliteiten van de band in zijn geheel hebben, de stem van de zanger op zichzelf is niet aangenaam genoeg om de luisteraar lang te vermaken.

Op Beat You Reggae zetten de Upsessions een heerlijke mix van zomerse tonen neer. Als je zin hebt in een heerlijke plaat gevuld met witte mannen ska en reggae dan is Beat You Reggae zeker een goede keuze, de overwegend vrolijke nummers maken de saaiere tracks meer dan de moeite waard.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:The Upsessions Label:Grover Records
John Coffey – Vanity

John Coffey - VanityAls radio-dj’s zelf platen gaan opnemen gaat het vaak mis. Neem bijvoorbeeld...

Excitors – Sexcitorsexcit

The Excitors - Sexcitorsexcit De heren van de Excitors nemen het concept van biografie wel heel erg...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT