RECENSIE: Mennen - Freakazoid

mennen - freakazoid
2005-01-08 Mennen? Misschien een beetje rare bandnaam als je hier voor het eerst over leest. De zanger heet Joss Mennen, zo doende. Verder schuilt zich achter deze naam een Nederlandse band waar ik niet 1 betreffend genre aan kan geven. Dit debuutalbum is gemixt door Erwin Musper, die eerder heeft gewerkt met bijv: Metallica, Van Halen, The Scorpions en Bon Jovi. Nu niet meteen afschrikken omdat dit iets met Bon Jovi te maken heeft, want het lijkt er namelijk niet op. Het stemgeluid hangt erg veel de kant op van een emotionele Bruce Dickinson (zanger Iron Maiden).

De cd begint met het nummer Down die meteen de band anders maakt dan de rest. Want welke band gebruikt er nog gefluit in de nummers?. Gefluit? Jep, gefluit. Zoals bijvoorbeeld Guns ‘N' Roses met het nummer Patience.

De vreemde titel van de cd komt terug in het titelnummer. Zelf noemen de heren zich Mennazoids, alsof het buitenaardse wezens uit een cartoonserie zijn. Dat verklaart misschien waarom de plaat Freakazoid heet.

Dit soort bands zijn aan het uitsterven, en we kunnen erg blij zijn met dit hardrock kwartet. Mennen doet deze muziek nog echt eer aan. In een tijd dat emo– en poppunkbandjes uit de grond springen is het wel leuk om eens wat anders te horen. Het is overigens niet zo dat Mennen nog maar net ‘uit de grond is gesprongen’ ze maken namelijk al 11 jaar muziek en hopelijk zijn ze het nog steeds niet zat.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Mennen Label:Rock inc. Entertainment
TheWounded-atlantic

The Wounded - AtlanticIn de tijd dat we worden dood gegooid met gothic-metalbands komt er een...

Agresion - War Of Contradictions

Agresión - War Of Contradictions Om het hele voorwoord maar een keertje over te slaan: Wow wow wow! Ik volg...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT