RECENSIE: The Wounded - Atlantic

TheWounded-atlantic
2005-01-09 In de tijd dat we worden dood gegooid met gothic-metalbands komt er een Nederlandse band met de naam the Wounded. Deze band maakt op ‘Atlantic’ gothrock zoals deze bedoeld is. Het is het derde album van the Wounded, en begint met het nummer ‘Hollow World’. Het eerste stuk hiervan luid: “From out of devils dance I came. To bless you all with hazy shame. I bleed for all of you, so nothing saves me here. For all who ever breathed fear. I'm with angels flying near. I'm also humanized with a sorrowed heart of ice.” Ik zit met tranende ogen gechoqueerd in m’n stoel en kan niet wachten totdat ik de andere nummers heb gehoord.

Het is zo wanhopig, zo donker. I love it. Zanger Marco van der Velde is het belangrijkste factor op deze cd. Hij heeft een geweldige cd afgeleverd en zijn totale ziel in de nummers gebracht. Je kan de pijn bijna voelen! De band noemt hun muziek zelf een kruising tussen de vroege Pink Floyd, de sfeer van Anathema, Marillion, The Cure, Fields Of The Nephilim en meer recentelijker Sigur Ros en Placebo. Ik denk dat The Wounded veel beter is dan deze bands!
Na de cd non-stop te herhalen blijf ik ‘Smells Like Teen Spirit’ skippen, maar dat komt omdat ik totaal niet van Nirvana houdt! Niet dat deze cover ook maar iets wegheeft van het origineel, overigens. Om iets meer variatie in de cd te brengen maakt zangeres Marieke Schnoing haar opwachting naast Marco van der Velde in het nummer 'Day Of Joy'.

De cd eindigt met de titeltrack. Dit is het favoriete nummer van de band zelf. Deze is veel meer politiek verantwoord dan de andere en zeker niet mijn favoriete nummer. Het beste onderdeel van the Wounded is dat de band zo donker en wanhopig is, en dit nummer verpest de hele sfeer, door het gebruiken van verschillende samples. “I break down and cry, And wish for more drugs, To let me dance through other, safer worlds.” Dat neemt niet weg dat ook dit nummer weer een stel geweldige teksten heeft.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:The Wounded Label:Ebony Tears
ToElysium-NightmaresNest

To Elysium - Nightmare's NestTo Elysium is een zevenkoppige formatie uit Nederland en maken al meer dan...

mennen - freakazoid

Mennen - Freakazoid Mennen? Misschien een beetje rare bandnaam als je hier voor het eerst over...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT