RECENSIE: Agresión - War Of Contradictions

Agresion - War Of Contradictions
2005-01-08 Om het hele voorwoord maar een keertje over te slaan: Wow wow wow! Ik volg Agresión al een aantal jaar en ze weten zichzelf (al)weer te overtreffen met deze voorbode op hun nieuwe cd. Deze single geeft aan dat de band er nog meer voor gaat dan voorheen. Agresión was altijd al een band die meer was dan zomaar een Nederlands metalbandje, en ook nu zetten ze zichzelf op een voetstuk door hun eigen geluid. Dit hebben ze waarschijnlijk te danken aan het feit dat de zangpartijen regelmatig door twee leden worden gedaan.

Op deze single War Of Contradictions is dit ook het geval. Beide gaan ze in een non-tempo van grunt naar cleane zang en andersom. Ook muzikaal is er niks te klagen: geweldige drums! De dubbele basdrum wordt gebruikt zoals we dit gewend zijn bij grote namen, zoals een Slipknot.

Het schijfje bevat ook het instrumentale nummer Libertad?. Dit is overigens niet nieuw voor Agresión. Omdat alles ook muzikaal zo goed in elkaar zit kunnen ze dit zich makkelijk veroorloven. Naast de functie als zangers vullen Alejandro Londoño en Juan Manuel De Ferrari ook die van gitarist. Wat dus geen raar gezicht geeft als er opeens een instrumentaal nummer live wordt gespeeld.

Mocht je de band nog niet kennen, download dan een van de samples van de website en je weet waar ik het over heb. Agresión heeft in 2002 al eens het festival Ozzfest in Nijmegen aangedaan, wat mij betreft mogen ze dit jaar wel weer een goede plek krijgen op de grote Nederlandse festivals.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Agresión Label:4Tune
mennen - freakazoid

Mennen - FreakazoidMennen? Misschien een beetje rare bandnaam als je hier voor het eerst over...

edie-nu

Edie - NU Het levensverhaal van Edith Pijpers leest weg als een spannende kleine...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT