RECENSIE: Senzabensa - Uppers

2004-01-07 Joey Ramone. Dat is de eerste naam die bij me opkomt als ik Uppers opzet. Nou vooruit ik heb vantevoren in de begeleidende brief gelezen dat hij de eerste single heeft geproduceerd. Dus zo vreemd is dat niet. Maar toch, wijlen Joey en de rest van de Ramones hebben hun stempel op het geluid van dit album gedrukt. En dat is okay. Rest de vraag of de nummers dan ook dat niveau halen. En jawel de catchy poppunk met meerstemmige refreintjes blijkt goed in elkaar te zitten. Van de met accent gezongen tekst van opener The Runaway Girl tot persoonlijk hoogtepunt The Reckless One blijven de nummers meteen hangen. Zoals het bij punk wel vaker voorkomt wordt er een nummertje uit een heel ander genre gecoverd. In dit geval Time After Time van Cyndi Lauper. Dat nummer is uitermate geschikt voor meerstemmige refreintjes en daar weet Senzabenza wel raad mee. De andere cover, Bonzo goes to Bitsburg van de Ramones is minder geslaagd. Niet dat de versie van Sensabenza slecht is, maar het haalt het toch niet bij het origineel. Waarom moeten punkbands altijd The Ramones coveren? Je vraagt het je af... Het antwoord zal wel van dezelfde categorie zijn als het antwoord op de vraag waarom metal bands ergens in hun carriere een Black Sabbath klassieker moeten verkrachten. Na meerdere luisterbeurten verliest het accent van de zanger zijn charme een beetje en begint het mij enigszins te irriteren.
Op een heel album zijn dat echter een paar schoonheidsfoutjes die de vrolijke en meezingbare punk geenszins te niet doen.
Recensent:Raoul Revers Artiest:Senzabensa Label:4Tune

The Gecko Brothers - Stop Bitchin', Start Drinkin'!Een tijdje geleden brachten The Gecko Brothers een album in eigen beheer uit....

Satellite7 - A Son's Tribute Satellite7 is opgericht in 1997 en bestaat sinds 1998 in de huidige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT