RECENSIE: Daddy - For a Second Time

For a Second Time – Daddy
recensie cijfer 2009-11-12 Het uit Nashville afkomstige Daddy is het geesteskind van twee niet onverdienstelijke lokale grootheden, te weten Tommy Womack en Will Kimbrough. Deze laatste werd in 2005 nog verkozen tot Americana Music Association Instrumentalist of the Year. Afwisselend nemen deze heren op de cd For a Second Time de leadvocalen voor hun rekening. Daarbij valt op dat de nummers waarop Womack te horen is, meer naar country neigen, terwijl die van Kimbrough wat minder duidelijk in een hokje te stoppen zijn. Soms heeft het wat weg van roots-rock, op andere momenten blues of zelfs rockabilly. Overigens zitten de heren elkaar niet in de weg. Of beter gezegd, het deze afwisseling is nergens storend.

Dat Nashville een muziekmekka is blijkt wel uit het feit dat deze cd ‘gewoon’ in een woonkamers opgenomen is, zonder dat je dat als leek ooit door zou hebben. Muzikaal gezien worden er echter wel uitstapjes gemaakt, zoals bij nummers als ‘He Ain’t Right’ en ‘I Want to be Clean’. Daar proef je de sfeer van het diepe zuiden. De overige tracks zijn perfect voor een roadside diner, iets dat overigens niet wil zeggen dat het muziek voor simpel kroegvolk is. Daarvoor hebben zowel Womack als ook Kimbrough teveel te melden. Zowel op muzikaal als tekstueel vlak. Beiden elementen zijn namelijk bijzonder goed verzorgd. Zodoende valt er op For a Second Time bijzonder weinig aan te merken, ondanks dat het niet ieders smaak zal zijn. Maar eerlijke en oprechte muziek is het zeker.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Daddy Label:Cedar Creek Music
Pax Nicholas & The Nettey Family – Na teef know de road of teef

Pax Nicholas and the Nettey Family - Part One: Na Teef Know de Road of TeefAls je het over afrobeat hebt kom je op een of andere manier altijd weer uit...

Georgia Anne Muldrow – Umsindo

Georgia Anne Muldrow - Umsindo Georgia Anne Muldrow is een Amerikaanse zangeres die met haar zangstijl...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT