RECENSIE: La Balançoire - LB 001

recensie cijfer 2009-09-03 Zigeuner jazzpop? Jawel, het bestaat. Dit is althans de bescheiden mening van de drie heren van La Balancoire, een gipsypop trio dat ernaar streeft jazz ten gehoren te brengen zoals dat werd gedaan in het Parijs van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Bij het beluisteren van het instrumentale openingsnummer ‘Pepé’ zal de ongeoefende luisteraar zich in ieder geval wel iets bij een Parijse club kunnen voorstellen, maar wanneer er gezongen wordt, zoals op ‘Don’t Tell My Mother’ en ‘Jim Beam’, blijkt dat de band zich niet tot een keurslijf verplicht voelt. En de band komt bij dergelijke nummers, die een vleugje country en dixie dragen, ook prima tot zijn recht. Sterker nog, een nummer als ‘Each Night The Same’ is een waar muzikaal avontuur.

Al met al is LB 001 een prima plaat, waar je hooguit op kunt aanmerken dat er wellicht nog meer in had gezeten. Evengoed loop je her en der wel tegen de beperkingen van het genre aan, hetgeen het moeilijk maakt om je te onderscheiden. Deze cd is in ieder geval een stap in de goede richting.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:La Balançoire Label:Eigen Beheer
Muse – The Resistance

Muse - The ResistanceBijna. Bijna was het Muse gelukt om van The Resistance ‘de perfecte...

Ape School – Ape School

Ape School - Ape School Ape School is het merkwaardige pseudoniem voor de uit Verenigde Staten...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT