RECENSIE: Defeat Lies Ahead - Self Preservation

Defeat Lies Ahead – Self Preservation
recensie cijfer 2009-09-16 Rechtstreeks uit Rotterdam beuken de heren van Defeat Lies Ahead er stevig op los. De formatie bestaat sinds eind 2007 en staat garant voor een goede pot hardcore, mosh en metal. Het eerste wapenfeit van de band is zag in juni van dit jaar het licht en heeft de titel Self Preservation. De demo bevat vier nummers en voor een demo is de geluidskwaliteit is erg goed.

Alle ingrediënten van een goede pot metal en hardcore komen op de demo voorbij. Zanger Mike heeft een dijk van een brulstem. Dit wordt aangevuld met dan weer snelle en dan weer lompe gitaarriffs en op z’n tijd een prima solo. De drumpartijen zijn ook zeker het noemen waard. Erg hard en erg strak. Duidelijk is dat metal de overhand heeft in de sound van de band.

De demo is niet origineel en verrassingsmomenten zul je niet tegen komen. Defeat Lies Ahead zet zichzelf echter op de kaart van metalliefhebbend Nederland doordat wat ze doen, goed doen en vooral ook hard doen. De band klinkt zeer solide en is er zeker een om in de gaten te houden.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Defeat Lies Ahead Label:Redpack Recordings
La Coka Nostra – A Brand You Can Trust

La Coka Nostra - A Brand You Can TrustEen trend in de rockmuziek: Supergroepen. We zagen al Chickenfoot en de...

Krezip – Sweet Goodbye

Krezip - Sweet Goodbye Met twee afscheidsoptredens in een uitverkochte Heineken Music Hall op 26 en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT