RECENSIE: Ulysses - Promo 2004

Ulysses-promo2004
2004-11-11 Begin 2003 bracht de band Ulysses het album Symbioses uit. Deze werd erg goed ontvangen door de pers. Alleen kreeg de zang het minder goed te verduren. De band sloot zich hierbij aan en ging op zoek naar een nieuwe zanger en vond deze in Michael Hos. Een aantal maanden geleden werden drie tracks van dat album opnieuw opgenomen met de nieuwe zanger, met als resultaat dit schijfje.

Deze band uit Ridderkerk maakt symforock op een strak en hoog tempo met erg gewaagde hoge zang. Deze hoge zang is in het begint nogal schrikken, hij doet denken aan de zang van bands als Raven en Queensryche. De muziek is wat beter te omschrijven als die van Dream Theatre.

Je moet wel een liefhebber zijn van nummers die zich langzaam opbouwen, met een intro van rond de twee minuten (Hero for One Day) of met een lengte van negen minuten met gitaarsolo’s van drie minuten (World of Confusion). Hou je meer van metal die to the point is, dan ben je bij Ulysses aan het verkeerde adres.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Ulysses Label:Eigen Beheer
TSTGU-northandsouth

The Spirit That Guides Us - North and SouthIk vertrouwde ze al niet, de Viva’s en Cosmo’s van deze wereld. Nu werd er...

smutfish-lawnmowermind

Smutfish - Lawnmower Mind Smutfish? Een grasmaaiende geest? Deze bandnaam en titel klinken ons allen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT