RECENSIE: Cruiserweight - Big Bold Letters

Cruiserweight – Big Bold Letters
recensie cijfer 2009-04-08 Big Bold Letters is de tweede plaat van de poprock band Cruiserweight. De formatie rondom zangeres Stella is afkomstig uit Austin, Texas en debuteerde in 2005 met Sweet Weaponry. De band staat garant voor poprock met de nodige punk invloeden. Ze tourden ondermeer met Hot Water Music, The Get Up Kids en Strike Anywhere.

De plaat opent met het ‘Calling You From Hell’. Een akoestische gitaar en de breekbare stem van Stella zorgen voor een gevoelig eerste nummer. Bij het nummer ‘Balboa’ zet de band in en klinkt het al wat steviger. Fijne gitaarloopjes en de ‘ooehs’ en ‘aahs’ zorgen voor een behoorlijk zoetsappige sound. Zonder al teveel verassingen zet de plaat deze lijn voort in ‘Distraction’ en ‘Burst the Bubble’.

‘Sustainer’ en ‘Spread Like Fingers’ zijn meer ballad-achtige tracks. In deze stijl komt de stem van Stella wat minder goed tot zijn recht. Ze heeft een leuke stem en eigen sound, maar het is te vlak. Eentonigheid en saaiheid ligt hierdoor op de loer. In de stevigere nummers wordt dit nog enigszins opgevangen door de zomerse poprock. In de tragere tracks komt de band ook muzikaal gewoon te kort.

Big Bold Letters van Cruiserweight is op sommige momenten een prima plaatje voor de zonnige zondagmiddag. Over het geheel genomen is de plaat echter te eentonig, van heel gemiddeld niveau en op den duur soms zelfs vervelend.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Cruiserweight Label:Siren Recordings
Matt Duke – Kingdom Underground

Matt Duke - Kingdome UndergroundSinger-songwriter Matt Duke maakt al enkele jaren in kleine kring naam en...

Underwater Sleeping Society – The Dead Vegas

Underwater Sleeping Society - The Dead Vegas Indiepop en Finland, gaat dat samen? Het land dat vooral bekend staat om de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT