RECENSIE: MC-Sillo - Ik Accepteer

Sillo – Ik Accepteer
recensie cijfer 2009-02-08 Sillo is een momenteel 18 jarige rapper uit Almelo. Producer en DJ BBH en Back up rapper Ivan SP werken veelvuldig samen met de rapper Sillo en samen vormen ze dan weer de groep Sillo. Onder deze naam is de EP Ik Accepteer uitgebracht. En dat mag de hele wereld weten. Sillo heeft maar liefst twee release party’s gegeven en probeert overal een voet tussen de deur te krijgen. Dit resulteerde onder andere in een optreden in het item de “open deur” van radioshow van Giel Beelen. Deze laatste was erg onder de indruk van de energie van de rapper Sillo, die hier zonder backup aanwezig was.

De EP telt 7 nummers en waarvan er 4 geproduceerd zijn door BBH, de overige beats zijn van GVR, Inmado en Kenshin. De producties zijn voor een eerste EP van een uitstekend niveau. Dat Opgezwolle een voorbeeld is voor veel van de huidige generatie rappers is logisch, maar het ligt er helaas soms duimendik bovenop dat er goed geluisterd is naar deze mannen uit het “Verre Oosten”. In ‘Wilde Oosten’ wordt bijvoorbeeld weer eens benadrukt hoe gek en echt de hiphoppers uit dit stuk van Nederland wel niet zijn. Niets iets om heel wild van te worden en dat is helaas iets wat voor de hele EP geldt. Het is allemaal al eens gedaan en dan over het algemeen nog beter ook. Niet dat de EP slecht is, verre van dat zelfs, maar er is geen nummer wat blijft hangen. Niet qua beat en zeker niet qua teksten. Er is niets eigens, niets wat je bijblijft als typisch Sillo. Het is gewoon de zoveelste Nederlandse rapgroep uit het oosten des lands. Als eerste wapenfeit is Ik Accepteer echter van een prima niveau.

Als mensen iets echt vanuit de grond van hun hart willen dan lukt dit meestal ook. Sillo heeft het plan een bekende rapper te worden en gaat volgend jaar naar de Rockacademy om dit plan verder vorm te geven. Hopelijk ontdekt hij hier een eigen sound, want hoewel de kennis en kunde zeker aanwezig zijn, is er niet veel wat hem momenteel onderscheidt van de duizenden andere jongeren die ook een bekende rapper willen worden. Door zijn wil om te slagen en zijn grote enthousiasme maakt hij echter flinke kans om boven te komen drijven in de grote poel rappers die Nederland tegenwoordig rijk is.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:MC-Sillo Label:Inmado Productions
Kim Janssen - The Truth Is

Kim Janssen - The Truth is, I'm Always ResponsibleNog geen twee maanden geleden werd mij gevraagd het EP-tje V van ene Kim...

Buraka Som Sistema – Black Diamond

Buraka Som Sistema - Black Diamond Waar 'Kuduro' officieel een Angoleese muzieksoort is, is het juist het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT