RECENSIE: Hundred Year Flood - Poison

Poison – A Hundred Year Flood
recensie cijfer 2009-02-06 De Amerikaanse band A Hundred Year Flood heeft het principe van een sfeer zetten erg goed begrepen. Al vanaf de eerste noten, waarbij een mondharmonica de stemmige gitaarakkoorden begeleidt, zie je direct de woestijn van New Mexico voor je. De staat in het zuiden van de VS is samen met Texas de thuisbasis van de band, die met Poison haar vijfde album uitbrengt. De band omschrijft zichzelf als een ”powerhouse quartet”, maar daar twijfel je bij het tweede nummer al direct aan. ‘Truly’ is echter allerminst een verkeerd nummer, en doet bij vlagen sterk denken aan het legendarische Fleetwood Mac, mede dankzij de samenzang tussen Felicia Ford en Bill Palmer. De titeltrack ‘Poison’ voldoet zeker wel aan de kwalificatie powerhouse.

A Hunderd Year Flood gaat prat op haar samenwerking met zangeres Shannon McNally, geen kleintje in het Americana-genre. Het nummer ‘Neck of the Woods’ heeft wat tijd nodig, maar blijkt vervolgens wel degelijk een groeibriljantje met een bijzonder fraai einde. Naarmate de cd vordert, verdwijnt de VS steeds verder uit beeld en gaat Poison steeds Europeser klinken. Je hoort nog her en der vleugjes van The Cure, luister dan vooral naar ‘Star’, maar ook van het al even genoemde van Fleetwood Mac.

Met ‘Grinding Wheel’ grijpt de band nog eenmaal terug op de Amerikaanse roots, maar vervolgens gaat de cd als een nachtkaars uit. De laatste twee nummers ‘Electricity’ en ‘Never Forever’ zijn zeker niet slecht, maar brengen het spectakel, noch een passend slot. Al met al een merkwaardige cd, met een al even merkwaardige vormgeving. Zeker op basis van de muziek. Maar voor wie er verder durft te kijken, wacht er een prima luisterervaring.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Hundred Year Flood Label:Frogville
Kyteman – The Hermit Sessions

Kyteman's Hiphop Orkest - The Hermit Sessions Kyteman is de podiumnaam van Colin Benders, een jonge veelbelovende...

Grand Duchy - Petits Fours

Grand Duchy - Petits Fours Grand Duchy zal bij weinigen een belletje doen rinkelen. Petits Fours is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT