RECENSIE: Ben from Corduroy - Fab Guiro!

Ben from Corduroy – Fab Guiro!
recensie cijfer 2009-01-18 Als muzikant moet je altijd proberen om vernieuwend over te komen in de muziek wereld. Als je dan op een gegeven moment van gekkigheid niet meer weet wat je dan moet gaan doen, wat doe je dan? Juist, je maakt een latin versie van een verzameling Beatles songs. Logisch toch? Tenminste, dat moet Ben from Corduroy gedacht hebben toen hij zijn laatste cd, Fab Guiro , begon te maken.

Als je zelf een beetje goede artiest bent, moet je toch echt in staat zijn om je eigen nummers te kunnen maken in plaats van te teren op andermans successen. Los daarvan staan er nog wel enkele lekkere nummers op, topper daartussen is ‘Ob la di ob la da’. Door dit oorspronkelijk ook al vrolijke nummer om te zetten in een ska editie is het een lekker zomers swingend nummer geworden. Ook de veel soulvoller gemaakte ‘Taxman’ is een lekker relaxt nummer geworden. Helaas zijn het bij de meeste nummers juist de verschillen in de nummers van de Beatles die je storen. Bij de overige tracks zijn het dan ook hoofdzakelijk de herkenbare teksten die het aangenaam maken om ernaar te luisteren.

Ben from Curduroy noemt de muziek zelf ‘Northern songs in a southern style, maar eigenlijk bedoelt hij gewoon snel geld verdienen over de rug van andere bekwamere mensen door teksten en melodieën te stelen. De extra toegevoegde blazers hier en daar zorgen er niet voor dat de relatief kleine verschillen in de Beatles songs erg veel waarde toevoegen aan de muziek, laat staan dat de nummers er beter door worden. Het is dan ook te hopen dat er niet te veel schijfjes gefabriceerd zijn van Fab Guiro, want het zal dan nog lastig zijn ze allemaal te slijten. Enkel voor de diehard Beatles lover, die nog meer verschillende versies van hetzelfde verlangt is deze cd dan ook aan te raden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ben from Corduroy Label:Unique Records
Sharon Robinson – Everybody Knows

Sharon Robinson - Everybody Knows... Sharon Robinson is vooral bekend van haar werk met Leonard Cohen. Zo...

Nickel Eye - The time of the Assassins

Nickel Eye - The Time of the Assasins Nickel Eye is een sideproject van Nickolai Fraiture, de bassist van The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT