RECENSIE: Dead to Me - Little Brother

Dead To Me – Little Brother
recensie cijfer 2008-11-19 Dead To Me bestaat onder andere uit leden van One Man Army en Swingin’ Utters. De band is afkomstig uit het zonnige California. Ook op hun tweede release, de Little Brother EP, is dit terug te horen in vijf opgewekte punkrock songs.

Het eerste nummer van de EP is ‘Don’t Wanna’. Lekkere melodieuze en uptempo punkrock rolt de huiskamer binnen. Zanger Jack Dalrymple gaat er gelijk vol overgave voor. Hij heeft een eigen en aangename sound. Een beetje langzamer, maar minstens net zo melodieus en opgewekt, is ‘Arrhythmic Palpitations’. Ook heeft deze track een erg catchy refrein. Het beste nummer van de EP.

Dan komt er een break op de EP, waarin de nodige reggae invloeden hun intrede doen. De titeltrack is met ruim vier minuten het langste nummer van de plaat. Naast de heerlijk relaxte reggae riffs, is er ook een leuke gitaarsolo te horen. De band wil de uitgelopen tijd echter inhalen en sluit de track redelijk stevig af.

Dead To Me brengt met Little Brother een leuke EP uit. Ondanks de melodieuze inslag en de verschillende muzikale invloeden, heeft de plaat toch te weinig diepgang om echt te kunnen boeien. Hij is echter wel opgewekt en goed genoeg om je in de herfstdagen af en toe een opkikker te geven.


Eerde recensies van Dead to Me:
- 02-09-2006: Cuban Ballerina.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Dead to Me Label:Fat Wreck Chords
Swingin’ Utters – Hatest Grits: B-sides and Bullshit

Swingin' Utters - Hatest Grits: B-sides and BullshitDe Swingin’Utters begonnen eind jaren tachtig onder de naam Johnny Peebucks...

Dillinger Four – Civil War

Dillinger Four - Civil War Het heeft even geduurd, maar na zes jaar komt Dillinger Four dan eindelijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT