RECENSIE: Dillinger Four - Civil War

Dillinger Four – Civil War
recensie cijfer 2008-12-03 Het heeft even geduurd, maar na zes jaar komt Dillinger Four dan eindelijk met een nieuwe studio plaat. De band uit Minneapolis, Minnesota werd opgericht in 1994 en Civil War is het vierde wapenfeit. De plaat staat vol met melodieuze en uptempo punkrocksongs. Af en toe is het wat poppy en op het andere moment gaat de band op volle kracht vooruit. De heren pakken flink uit en zullen ter ondersteuning van de release tot eind 2009 touren. In de V.S. vergezellen ze NOFX op de East Coast Tour en later worden ook Europa en Japan aangedaan.

‘A Jingle For The Product’ en ‘Contemplate This On The Tree Of Woe’ zijn de eerste nummers van de plaat. De toon is gezet met melodieuze zanglijnen en gitaarpartijen, catchy refreinen en de eigen schelle sound van zanger Erik Funk afgewisseld met het vollere geluid van Patrick Costello. Een van de meest poppy tracks is ‘Gainesville’. Een erg sfeervol nummer, dat met name door het catchy refrein zelfs enige hitpotentie lijkt te hebben. Daarna gaat de band weer wat steviger door met ‘Ode To The North American Snake Oil Disributor’. Dat overigens ook weer een heerlijk melodieuze track is.

Er is geen houden aan en ook ‘Minimum Wage Is A Getaway Drug’ is weer een erg goed nummer. Op ‘The Classical Arrangerment’ doet de band even een stap terug met een rustige track. De band kan dit prima aan en het nummer is een goede break op de plaat. De lyrics van de band zijn persoonlijk en soms maatschappij kritisch. Dit zorgt er samen met de sound en overtuiging van de zangers voor dat de plaat erg oprecht overkomt.

Dillenger Four levert met Civil War een van de beste punkrock platen van dit jaar af. Dertien nummers met oprechte, opgewekte, melodieuze, sfeervolle punkrock die nooit gaat vervelen. Het was de zes jaar wachten ruimschoots waard. Een echte must have!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Dillinger Four Label:Fat Wreck Chords
Dead To Me – Little Brother

Dead to Me - Little Brother Dead To Me bestaat onder andere uit leden van One Man Army en Swingin’...

Star Fucking Hipsters – Until We’re Dead

Star Fucking Hipsters - Until we're dead De Star Fucking Hipsters komen uit New York City. Het is een ware all-star...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT