RECENSIE: Lovvers - Think

Lovvers – Think
recensie cijfer 2008-10-24 Het Britse Lovvers met dubbel - v - maakt naar eigen zeggen ‘post punk’. Waar we dat uit op moeten maken wordt tijdens meerdere luister beurten niet duidelijk. Of het moet zijn omdat de zang welhaast onverstaanbaar is weggemixt en de muziek daardoor een wat vervreemdend element krijgt, maar dat zou wat te gemakkelijk gedacht zijn. Wellicht zijn het de bizar gemixte drums dan, die klinken alsof ze opgenomen zijn met dikke winter sokken om de microfoons heen. Maar ook hier geldt dat deze merkwaardige mix eerder is om foutjes te maskeren, dan dat het werkelijk iets toevoegt. Als geheel krijgt de plaat Think wel een geheel eigen sound, ”for all the wrong reasons” zou ik zeggen.

De nummers zelf zijn namelijk niet bijster bijzonder. ‘Human Hair’ en ‘No Romantics’ zijn niemendalletjes en pas bij ‘Teenage Shutdown’ gaat ondergetekende lekker met de beat mee knikken met zijn bol. Helaas eindigt de cd nog rommeliger dan hij begon. En dan zijn we krap een kwartier verder. Dat is dan wel weer punk zullen we zeggen. Maar als dat alles is, dan is dat een magere score.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Lovvers Label:Wichita Recordings LTD / V2
Those Dancing Days - In Our Space Hero Suits

Those Dancing Days - In our space hero suits Those Dancing Days komt uit Zweden en bestaat uit vijf vrouwen. De zangeres...

Euros childs - Cheer gone

Euros Childs - Cheer Gone Cheer gone is het vierde album van Euros Childs op het Wichita Recordings...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT