RECENSIE: Ron Benning - Bloed Kruipt

Ron Benning – Bloed Kruipt
recensie cijfer 2008-10-25 Ron Benning zit al 25 jaar in het vak”, aldus de korte biografie die zijn album Bloed Kruipt vergezelt. Wanneer er over “het vak” gerept wordt, weet je vaak wel hoe laat het is. De titel van de cd en het artwork doen anders vermoeden. Dat laatste wordt bewaarheid wanneer ‘Kom er maar in’ door de speakers schalt. Een lekker up-tempo nummer en als opener, zeker gezien de titel, welhaast perfect gekozen.

Ron Benning valt eerder in de categorie Marco Borsato dan Frans Bauer, om maar eens twee boegbeelden van verschillende genre’s te noemen. Niettemin heeft Benning duidelijk een geheel eigen en bovenal authentiek geluid. Geen wonder dan ook dat er uiteindelijk een platenmaatschappij geïnteresseerd was. Lekker veel afwisseling is er eveneens. Benning schuwt het gebruik van synthesisers net zo min als blazers en percussie. Luister bijvoorbeeld naar het nummer ‘Lotte’. De kleine regeltjes in het cd boekje verklappen bovendien dat Benning niet alleen zingt, maar ook gitaar, bas en zelfs drums speelt.

Soms wordt er te duidelijk richting een bepaald genre toegewerkt. ‘Ze wil met mij, ze wil met jou’ is een iets te duidelijk Latin nummer, en de ska knaller met de overigens hilarische titel het ‘Goudreinetgevoel’ kampt eveneens met het probleem dat het wat gemaakt klinkt. Hoogtepunten van deze cd zijn uiteindelijk ‘Als de liefde verliest’, ‘Mooie dag in mei’, ‘Ze Danst’, ‘Spookrijders’ en ‘Eeuwig blijven’. Ietwat ingetogen is Benning op zijn best. En als hij het aantal nummers op Bloed Kruipt terug zou weten te brengen tot elf of twaalf, dan kan het haast niet anders dan dat we nog veel van deze man gaan horen. En dat zou geheel terecht zijn.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Ron Benning Label:Devani Music
Rick Springfield – Venus In Overdrive

Rick Springfield - Venus in Overdrive Rick Springfield is een goed geconserveerd fossiel uit de jaren tachtig,...

Artas – The Healing

Artas - The Healing ”Born from dust and shadows…” , aldus de biografie van het Oostenrijkse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT