RECENSIE: Rose Kemp - Unholy Majesty

Rose Kemp – Unholy Majesty
recensie cijfer 2008-10-03 Rose Kemp is een folk-esque singer-songwriter met een zwak voor metal in alle denkbare verschijningsvormen. Unholy Majesty is Kemp’s nieuwste wapenfeit en valt het best te typeren alsof een lieflijke heks of gemeen engeltje van het kaliber Regina Spektor of Emma Louise Niblett (a.k.a. Scout Niblett) of Lisa Papineau (o.a. Pet, Big Sir) samen met leden van Black Sabbath, Moonspell en Sunn O))) in de studio heeft gezeten.

Het ziet er op papier beslist fascinerend uit, maar rent u nog niet direct naar uw platenboer! In de praktijk pakt Unholy Majesty immers niet echt enorm overdonderend uit. De helft van de tijd zijn de composities namelijk nogal clichématig qua opbouw en ietwat banaal in uitvoering. En zodoende mist Unholy Majesty de nodige spanning en frisheid om echt te overtuigen. Daarnaast wil het hier en daar ook nog wel eens net iets te pathetisch en theatraal worden.

Er is echter ook goed nieuws. Dat Rose Kemp over enorme vocale kwaliteiten beschikt en er volledig voor gaat, staat immers wel telkens als een paal boven water. En met de bijna tien minuten durende epische afsluiter ‘The Unholy’ (voorafgegaan door het vocaal indrukwekkende hoogstandje ‘Milky White’) weten Kemp en haar muzikanten ook muzikaal flink te overtuigen. Ook de pianoballade ‘Flawless’, het meeslepende ‘Saturday Night’, het naar het einde toe losbrekende ‘Wholeness Sounds’ en opener ‘Dirt Glow’ bekoren best.

Maar echt rake klappen deelt Rose Kemp uiteindelijk toch veel te weinig uit. Als straks alles een keer wel net iets lekkerder op z’n plek valt, dan zal het echter inslaan als een bom. Een eigenzinnige en talentvolle vocaliste/muzikante om in de gaten te houden dus.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Rose Kemp Label:One Little Indian Ltd
Underground Railroad – Sticks And Stones

Underground Railroad - Sticks and Stones Underground Railroad bestaat uit drie Fransen – twee heren en een dame –...

Far Out – Bossa Nova

Various - Far Out Bossa Nova Sommigen kennen Far Out Recordings misschien wel van artiesten als Marcos...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT