RECENSIE: Orange Grove - Some Live Stuff

Orange Grove – Some Live Stuff
recensie cijfer 2008-09-16 Terwijl de laatste mooie dagen van 2008 voorbij vliegen en half Nederland in een najaarsdepressie dreigt te storten, verschijnt er ineens een helder licht dat ons de herfst door gaat slepen. Ik heb het over Orange Grove, een band met roots in het Caribisch gebied. Hun specifieke muzikale stijl wordt wel omschreven als Caribische cross-over. Het hoofdingrediënt is reggae, maar ook de invloed van rap en rock zijn terug te horen. Ze brachten in 2007 de plaat Genuine Origins uit en heeft met haar vele optredens een grote schare fans aan weten te trekken. Op het live album Some Live Stuff is de vibe van twee live-sessies vastgelegd. Nu hoef je met dat hondenweer de deur niet uit om lekker in zomerse sferen te verkeren.

Het eerste gedeelte van de plaat is opgenomen in de Bitterzoet. De eerste track is ‘These Days’ en vanaf de eerste noot wil en kan je alleen nog maar lachen en bewegen of juist chillen. Ook bij ‘Haffi Fall Down’ en ‘Hey Frederique’ swingt het lekker door en dwalen je gedachten af naar witte stranden en palmbomen. En dan denk je even dat Bob Marley weer tot leven is gekomen, zo’n feest is het helaas niet. Toch is ‘A Bob Marley Medley’ een erg fijne track, waarin verschillende voor Bob Marley typerende stukken muziek in terugkomen. Het is een ultiem chill nummer.

De laatste paar tracks zijn opgenomen in het Haagse Bos en deze zij wat minder catchy dan de eerste nummers. ‘Tokin’ is een heel erg rustige track en is misschien een beetje saai. Dit is ook een geval bij ‘Livin Easy’. Bij ‘Young Girl’ is de vibe echter weer wat steviger en met ‘What I Got’ heeft de band mijns inziens een track met hitpotentie in huis. Een catchy tekst en een heerlijk gitaarloopje maken het zomerse geheel helemaal af.

Voor iedereen die geen afscheid van de zomer wil nemen, is Some Live Stuff de perfecte plaat om de komende tijd de zon in huis te houden!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Orange Grove Label:It\'s All Happening
Uli Jon Roth – Under A Dark Sky

Uli Jon Roth - Under a Dark Sky Uli Jon Roth (echte naam: Ulrich Roth) zal wel altijd als ex-Scorpions...

Kitty, Daisy & Lewis - S/t

Kitty, Daisy & Lewis - Kitty, Daisy & Lewis Kitty, Daisy & Lewis komen uit zo’n dorpje zoals getekend in de strips...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT