RECENSIE: White Lily - After Voices

White Lily - AfterVoices
recensie cijfer 2008-11-03 White Lily is afkomstig uit Amsterdam en timmert al sinds 2001 aan de weg. De sound van de band laat zich niet in één woord omschrijven, maar beweegt naar eigen zeggen ergens tussen experimentele rock, speelse metal en filmische muziek. De band liet zich inspireren door bands als Tool, System of A Down en Placebo. Op deze studio-demo AfterVoices staan vier nieuwe nummers waarop ook de nieuwe zangeres Floortje te horen is.

Het eerste nummer ‘Voices’ heeft wel wat coole riffs, maar het is te eentonig. Ook zijn de riffs eigenlijk te ‘metal’ voor de sound van de band. Dit kan ook aan de beetje softe productie liggen. Helaas komt dit euvel ook in de andere drie nummers naar voren. Muzikaal is het best prima, maar het lijkt aan overtuiging te missen. Als je voor een eigen sound wil gaan, moet je er ook 110% voor gaan en er achter staan. Dat komt op deze ep niet over. Of Floortje een aanwinst is voor de band waag ik te betwijfelen. Ze klinkt als een psychotische heks aan de crack!

Voor alto’s met een klote jeugd of een midlife crisis is dit een leuk ep’tje. De metalhead of rocker die iets nieuws en experimenteels wil horen, zonder helemaal krankjorum te worden van panische zanglijnen, raad ik aan om verder te zoeken! Twee sterren voor de moeite en het aantal jaren dat de band al bezig is.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:White Lily Label:Eigen Beheer
Made Out Of Babies – The Ruiner

Made out of Babies - The RuinerVoortekenen lijken duidelijk; in de biografie staat het genre als zijnde...

LQR – Murder By Liquor

LQR - Murder by Liquor LQR (afkorting van liquor) is een folkrock band uit de omgeving van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT