RECENSIE: Lysergic Sunshine - Around the Edge

Lysergic Sunshine - Around the Edge
recensie cijfer 2008-09-30 Aan de buitenkant van het genre van post-rock en algemener muziek die op je emoties werkt moeten we het Zwitserse Lysergic Sunshine zoeken. Jamsessies van vele jaren werden omgezet in nummers. Nummers met lange duur en vele overgangen. Nummers af en toe ondersteund door een zanger die minstens een hele stip van deze of gene medicatie tot zich moet hebben genomen. Want ook dat is waar Lysergic Sunshine voor staat. Lysergic is de eerste component van LSD en het is duidelijk dat deze jongens dat goedje, of iets vergelijkbaars toch wel af en toe tot zich moeten hebben genomen.

Wel staan er mooie composities op de cd. Composities om weg te dromen en totaal te vergeten waarmee je bezig was. Of composities op te zetten als je net hebt besloten om weer een keer net als de band aan hallucinerende middelen te zitten. De holle echo’s en zware gitaarmuren vallen over je heen als donkere golfstromen. De gitaarstukken lopen in elkaar over als een eindeloze jamsessie. Elk van de nummers afzonderlijk is gemaakt van één jamsessie. Voor dat je het weet is de cd weer voorbij en kun je ‘m nog een keer opzetten. Eigenlijk heeft elk van de nummers wel iets bijzonders, maar daarvoor dien je de cd wel herhaaldelijk op te zetten. De lange akkoorden op bijvoorbeeld ‘Cocon’ zijn anders niet te onderscheiden van het langste nummer op de cd Around the Edge. Op het eerste gehoor vallen de nummers dus onderling in te wisselen.

Tegelijk vervalt de plaat bij vlagen in sloomheid en herhaling. Vooral bij ‘Hume the Ghost’ is dit het geval. Ook blijft het bij veel nummers de vraag of de zanger eigenlijk veel toevoegt met zijn repetitieve bezwerende woorden in de microfoon. Wel is het heel grappig dat dit soort cd’s uitgegeven worden. Voor personen geïnteresseerd in muziek die veel van gitaarjamsessies met een psychedelisch randje weg hebben is deze cd zeker interessant. Voor anderen is het misschien iets the ‘high’ gegrepen. Weer eens wat anders.
Recensent:Erik Oudman Artiest:Lysergic Sunshine Label:Verte
Kassette – Chambre 4

Kassette - Chambre ~ 4 ~Achter Kassette zit de Zwitserse Laure Betris. Een eenmansband dus....

Madison Violet - Caravan

Madison Violet - Caravan Caravan is het tweede album van het duo Madison Violet uit Toronto,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT