RECENSIE: Seelenluft - Birds and Plants and Rocks and Things

Seelenluft – Birds and plants and rocks and things
recensie cijfer 2008-08-29 Het Duitse Seelenluft past een beetje het Faithless principe toe; een DJ, Beat Solèr, die zich op de achtergrond houdt, zorgt voor alle beats, teksten en wat al niet meer terwijl hij het geheel laat inzingen door zanger Florian Horwath.

Opvallend genoeg begint het duo met een cover van de in vergetelheid geraakte band America. Voor de gelegenheid covert Seelensuft hun grote hit ‘A Horse with no Name’. Overgoten met een vroege jaren tachtig elektro saus, klinkt het nummer na ruim dertig jaar nog altijd lekker luchtig. Het maakt van Seelensuft kortstondig een beetje als het lichtzinnige neefje van het in Duitsland nog altijd op handen gedragen Depeche Mode.

Het daarop volgende nummer ‘Finally’ doet namelijk veel meer aan club music denken. Wat dat betreft past ‘Fantasie’ in datzelfde plaatje. Van een andere categorie zijn ‘The World through the little Window’ en ‘You can Dance’, die beiden weer net wat alternatiever zijn. Het is tekenend voor wat je het gebrek aan richting op het album zou kunnen noemen. Wellicht is het feit dat het album tussen 2005 en 2008 werd opgenomen daar mede debet aan. Er past heus een algemeen label op deze cd, namelijk die van luchtige dance-pop, maar een meer gefocuste aanpak had van een leuke collectie nummers een dijk van een zomerplaat kunnen zijn.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Seelenluft Label:Gigolo Records
The Mole – As High As The Sky

The Mole - As High as the SkyRecensenten hebben zich aan een deadline te houden wat betreft nieuwe...

Sister Bliss – Nightmoves

Sister Bliss - Nightmoves Met Faithless begon in 1995 een glansrijke carrière voor Ayalah Bentovim....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT