RECENSIE: Toxic Holocaust - An Overdose of Death

Toxic Holocaust - An Overdose Of Death
recensie cijfer 2008-08-28 De Holocaust: de systematische Jodenvervolging door de nazi's en hun bondgenoten voor en in de Tweede Wereldoorlog. Je zou je band maar ‘Giftige Holocaust’ willen noemen. Een groep uit Amerika heeft al zo’n negen jaar succes onder die naam, dit met zanger/muzikant Joel Grind als enig lid.

An Overdose Of Death mag pas het derde album zijn, de kast van Grind staat al een stuk voller. Met Toxic Holocaust bracht hij tevens drie demo’s, één live album, één dvd, één EP en maarliefst acht split albums uit. Dit alles gevuld met harde thrash/black metal. Beïnvloed door de jaren 80 en aan te raden voor fans van Slayer, Municipal Waste, Motörhead en Celtic Frost.

De dertien nummers die het nieuwe album vullen blijken helaas weinig toe te voegen aan het uitgemolken genre. Niet alleen de muziek, maar ook titels als ‘Endless Armageddon’, ‘War Game’ en ‘City Of Million Graves’ getuigen van weinig originaliteit. Het is een album die veel bekende elementen bevat, zonder een eigen gezicht te hebben. Wellicht te verwijten aan dat het een eenmansproject bedraagt, waardoor het inspiratie en talent van meerdere mensen mist. Dit terwijl de uitgave erg goed oogt, met dank aan de artwork van Ed Repka (Death, Megadeth en Nuclear Assault). Hij heeft een mooie cover getekend met radio actieve wolven, wat niet direct bij de muziek past, maar wel goed gedaan is.

Samen met een live band gaat Grind eind dit jaar met GWAR en Kingdom of Sorrow langs de zalen in Amerika. Het zal voor Toxic Holocaust hard knokken worden om uit te willen schieten. Hopelijk kan hun live performance hier een stuk bij helpen. De dertien nummers op dit schijfje stellen namelijk enkel teleur.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Toxic Holocaust Label:Relapse Records
O’Death – Broken Hymns, Limbs and Skin2

O'Death - Broken Hymns Limbs and SkinHet is een apart gezelschap uit New York, dat vooral ook live een behoorlijke...

Don Caballero - Punkgasm

Don Caballero - Punkgasm Don Caballero (‘Don Cab’ of ‘The Don’ voor vrienden) is alweer met hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT