RECENSIE: Ladytron - Velocifero

Ladytron – Velocifero
recensie cijfer 2008-07-07 De twee meiden van Ladytron zijn eindelijk terug met een nieuw schijfje. Met Witching Hour had de electrogroep de lat al een stuk hoger gelegd en ook hun vierde album overtreft al het voorgaande. Met de titel Velecifero krijgen we dertien nieuwe nummers die uitgebracht worden bij een nieuw label. De dames zijn overgestapt naar Nettwerk Records, waar ze gelijk één van de grote namen zijn.

Zangeressen Helen Marnie en Mira Aroyo doen het wederom samen met de hulp van twee jongens, die de catchy teksten bijstaan met dance beats. De titel van de nieuwe plaat betekent letterlijk ‘bringer of speed’ en het gaat inderdaad heel wat sneller op Velecifero. Ook opvallend zijn de nummers ‘Black Cat’ en ‘Kletva’, waar het Engels is verruild voor Bulgaars – de moedertaal van Mira. Hierdoor wellicht onverstaanbaar voor veel, maar daardoor zeker niet minder goed.

Echte uitschieters zijn helaas niet aanwezig op de plaat, maar in het geheel is het vierde album een erg nette en strakke geworden. Maar liefst drie jaar is er gewerkt aan de nummers en de passie is duidelijk terug te horen, het is allemaal een stukje diepgaander, mysterieuzer en excentrieker geworden.

De Engelse groep is in Nederland helaas nog niet erg uitgegroeid tot een succes. Ze waren vorig jaar te zien als voorprogramma van Nine Inch Nails en verschenen onlangs op een clubavond in Paradiso. Laten we ervan uitgaan dat dit zorgt voor veel interesse in het nieuwe album, want hier is niets mis mee. Hopelijk heeft ook Ladytron zelfs weer de smaak te pakken, zodat we nu minder lang hoeven te wachten op de opvolger.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Ladytron Label:Nettwerk Music Group
The Futureheads – This is not the world

The Futureheads - This is not the WorldHier is hij dan, het nieuwe album van The Futureheads . Een band van grote...

Fear my Thoughts – Isolation

Fear My Thoughts - Isolation Het Duitse Fear My Thoughts is typisch een band die zich niet direct in een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT