RECENSIE: a balladeer - A Balladeer

2003-07-18 Marinus de Goederen zei het al in een interview: het is niet makkelijk om als beginnend muzikant met eigen muziek aan de bak te komen. Maar in plaats van hier moedeloos van te worden, werd de motivatie om te slagen groter. Zijn aanpak werd dan ook fanatieker, en Marinus de Goederen (hij is A Balladeer) kwam aan zijn optredens door vooral actief te zijn. Veel contact zoeken met de plekken waar je wilt spelen, en mee doen met de vele bandcompetities die Nederland rijk is. Zodoende verkreeg hij meer optredens, waarbij hij met een van de competities de 3FM award won. Dit zorgde weer voor airplay op dezelfde zender bij Isabelle en …& Dit Is Claudia. Vervolgens toonde Universal Music interesse, bood Marinus een democontract aan. ‘Een platencontract voor moeilijke economische tijden’, zoals hij zelf zegt. Een groot energiebedrijf gaf hem een award, en bij de ‘Mooie Noten’ competitie voor een plek bij de Grote Prijs van Nederland won hij overtuigend. Concluderend kunnen we zeggen dat Marinus het goed aangepakt heeft.
Maar een oud spreekwoord had het al over een aap en een gouden ring, en die gaat ook voor de meeste muziek op. Een mooi totaalplaatje is leuk, maar om de aandacht langer vast te houden is toch meer nodig. Een stel sterke songs bijvoorbeeld, en de mogelijkheid om deze op een passende manier vast te leggen. En A Balladeer heeft beide. In de thuisstudio van Bart Erkelens (Jane Doe) koos Marinus een aantal van zijn songs uit, en zette ze op deze single. Hoewel a balladeer tijdens het intro door Isabelle de hemel wordt ingeprezen, blijkt ze er deze keer eens niet naast te zitten. Want hierna komt gelijk het mooiste nummer van deze single. Swim with Sam, een prachtig nummer vol escapisme, muzikaal begeleid door een wonderschone pianomelodie en emotionele zang.
Hoewel de twee hier opvolgende nummers niet hetzelfde niveau halen, zijn deze nog steeds van een hoge kwaliteit. Liefhebbers van de Counting Crows, David Gray en Tom McRae doen er goed aan om A Balladeer eens te gaan beluisteren. En Universal doet er goed aan dat democontract snel om te zetten in een echt platencontract.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:a balladeer Label:Universal
romislokus

Romislokus - All Day HomeStel, je woon in Rusland en speelt in een onbekend wave-achtig bandje met wat...

ozmaborderline

Ozma - Spending Time On The Borderline Inmiddels ruim een jaar geleden leerde ik Ozma kennen door middel van een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT