RECENSIE: Jaimee Harris - Boomerang Town

Jamiee
recensie cijfer 2023-12-17 Boomerang Town is het tweede album van Jaimee Harris. Na beluistering mag je zeker zeggen dat dit een heuse boomerang is. Je gooit de plaat uit de cd-speler maar hij keert gewoon terug en je bent er hartstikke blij mee. Met name de liefhebbers van spaarzame rootsmuziek waar de emotie van afdruipt. Klinkt dit je als muziek in de oren, dan is dit je plaat van het jaar die je moet oppakken.

Jaimee Harris noemt haar muziek “creating folk songs and outsider art”. Het nummer 'Love is Gonna Come Again’ "offers a reminder that even the darkest days will eventually come to pas", zoals ze het zelf omschrijft.

Boomerang Town is een echte singer-songwriterplaat met spaarzame begeleiding, maar toch rijk aandoend. ‘Boomerang Town’ gaat over het opgroeien in een standaard Amerikaans gehucht. Jaimee bekijkt het grijze plaatsje op een afstand waar ze stiekem toch verliefd op is geworden. Jaimee maakt hierbij gebruik van haar heldere, krachtige stem.

De onlangs nog in Nederland aanwezige Iris DeMent liet de volgende quote achter:i“After half a dozen listens over two long road trips I can wholeheartedly recommend you BUY and LISTEN to Jaimee Harris’ record Boomerang Town. She has things to say that I’m the better for having heard! I expect you will be, too. Thank you for being so generous with your heart and artistry, Jaimee!” Een beter luisteradvies kun je niet krijgen. Alles wat we er nog aan toevoegen is eigenlijk overbodig en een herhaling van zetten.

Toch een poging: de plaat slaat in als een bom, familiedrama, verslaving, harde noten over het leven, enkele liefdesliedjes. Hoogtepunt is ‘Sam’s’, slechts begeleid op gitaar, harmonica en cello/viool. Dit nummer over de liefde komt zo krachtig binnen. Geen noot te veel, maar het raakt je hard. Voltreffer nummer één en dan zijn we pas bij twee van de tien nummers lange plaat.

'On The Surface' had zo op Wrecking Ball van Emmylou Harris kunnen staan. Mooie gitaren en wederom violen gecombineerd met een prachtige krachtige stem. ‘Love Is Gonna Come Again’ is een tweede voltreffer die je een hart onder de riem steekt. Het komt ondanks de tegenslagen weer goed met de liefde.

Minder is meer bewijst deze plaat. Een plaat met veel spaarzame kleuraccenten die kracht uitstralen. Deze boomerang zorgt voor een knock-out.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Jaimee Harris Label:Mattan Records
Cover Nickel Creek - Celebrants

Nickel Creek - CelebrantsWat krijg je als je het experimentele van jazz toepast op folk? Het antwoord:...

Lucio

Mário Lúcio - Migrants Na zijn ouders al op heel jonge leeftijd te zijn kwijtgeraakt en te zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT