RECENSIE: Pale Blue Eyes - Souvenirs

PBE
recensie cijfer 2023-03-02 Pale Blue Eyes is een Engelse band uit Sheffield. Een band met broer en zus in de hoofdrollen. Lucy Board op drums en synths, Aubrey Simpson op bass en frontman Matthew Board voor de zang en gitaar.

Souvenirs is een debuutplaat en zit in de hoek van New Order, maar bij de eerste twee nummers, ’Globe’ en ‘TV Flicker’, is de sound opgewekter en geeft deze een positieve vibe. Dit komt door het uptempo van de nummers, maar ook door de vriendelijk klinkende stem van Matthew Board. Eerst denk je dat die stem wat dunnetjes is; het mag wel wat krachtiger, maar toch klopt het precies.

‘Little Gem’ lijkt een gestolen nummer van New Order door een herkenbare zware basloop, die ook aan de begindagen van The Cure herinnert. Een heerlijk uptempo dromerig nummer met tempowisselingen en lekkere gitaarloopjes. ‘Dr. Pong’ is er een met Kraftwerk-accenten, waar Matthew “What are you waiting for?” zingt.

Als je er denkt dat je er bent, hoor je gewoon nog veel meer mooie nummers! Een heerlijke droomstart. De eerste vier nummers liggen lekker in het gehoor en kunnen gewoon op single worden uitgebracht, Souvenirs is daarmee een plaat die je direct grijpt en je een positief, vrolijk gevoel geeft met dansbare nummers. Na nummer zeven, ‘Champagne’, kan de champagne daadwerkelijk open. Mede door een heerlijk donker basloopje, luchtige gitaren en een sound die doet denken aan Joy Division, alleen dan met een fijne flow en een positieve vibe.

‘Under Northern Sky’ begint met heerlijk dun gitaarwerk, voordat de ruimtelijke vocalen het overnemen. Er zit in dat nummer iets bekends, wat ondergetekende nog niet thuis kan brengen. Afsluiter ‘Chelsea’ doet qua gitaarsound dan weer denken aan de Cocteau Twins.

Souvenirs is een coherent album, dat van start tot einde blijft boeien. Ook doordat alle nummers dezelfde feel en een upbeat tempo hebben. Pale Blue Eyes is zo`n band om je muzikale hobby weer verder uit te breiden en die je op je radar wilt blijven monitoren. Een nieuwe parel die vanaf de opening tot het einde een positieve (besmettelijke) straling heeft.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Pale Blue Eyes Label:Full Time Hobby
Suisse

Au Suisse - Au SuisseDaft Punk is niet meer, maar Au Suisse staat te trappelen om deze positie...

Junior Boys

Junior Boys - Waiting Game Junior Boys is een Canadese pop-/electronicagroep, bestaande uit Jeremy...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT