RECENSIE: Spencer Cullum`s Coin Collection - Spencer Cullum`s Coin Collection 2

SCCC
recensie cijfer 2024-01-24 Spencer Cullum, zanger/ gitarist heeft met zijn Spencer Cullum’s Coin Collection een tweede album uitgebracht simpelweg 2 genaamd. De Londense muzikant heeft nu ook maar weer een heel legertje aan muzikanten verzameld om 2 tot een succes te maken. En ook dit keer heeft hij zijn muzikanten uit Nashville en omstreken gehaald.

Dat we weer geen country hoeven te verwachten konden we op basis van het debuut al voorspellen en ook nu weer horen we een half uurtje laidback psychedelica die de waan van de dag even naar de achtergrond verplaatst. Spencer Cullum geeft zelf ook aan de Engelse folk uit de jaren zestig als grootste inspiratiebron te zien en noemt daarbij steevast de naam Fairport Convention. Net als bij het debuut mogen we daar dan nog graag de naam van Syd Barret (ex-Pink Floyd) bij plaatsen.

Heel kalmpjes lispelt Spencer Cullum zijn teksten in de microfoon en na de eerste drie songs wordt je daar heel rustig van maar verder valt er weinig opwindends te horen. Allemaal wel mooi gemaakt, en omdat Cullum zijn vocale kwaliteiten zeker niet overschat, heeft hij de hulp ingeroepen van nog wat gasten (Onder anderen: Dana Gavanski). Een goede zet zo blijkt.

De vierde track, met de naam ‘Out Of Focus’ valt op door het gebruik van klarinet en het daaropvolgende geheel instrumentale ‘The Three Magnets’ heeft dan toch wat meer van dat psychedelische dat we van bijvoorbeeld Pink Floyd kennen. Hierna gaat het album weer rustig naar het einde. Opvallen doet vooral ‘Betwixt And Between’ door de mooie dubbelzang.

Het bijna gesproken ‘That Same Day Departure’ is het slot van een plaat die zeker zijn momenten heeft, maar ook geen potten breekt. Het album, dat enigszins inwisselbaar is met het debuut, kabbelt dan ook lekker onopvallend op de achtergrond mee.
Recensent:Jan Didden Artiest:Spencer Cullum`s Coin Collection Label:Full Time Hobby
Cover Lulua - Lulua

Lulua - LuluaBij Festivalinfo bespreken we regelmatig albums van bekende artiesten, maar...

Jadagu

Hannah Jadagu - Aperture Oorspronkelijk uit Texas, maar tegenwoordig uit New York, komt Hannah Jadagu...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT