RECENSIE: The Me In You - How Does It Feel To Be Wrong All The Time

TMIY
recensie cijfer 2022-11-10 De kans dat je al eens wat van The Me In You hebt gehoord, is groot als je Vlaming bent. Of als jij, samen met zo’n 500.000 Belgen, iedere dag afstemt op het populaire Vlaamse kookprogramma Dagelijkse Kost. Dat programma heeft hun nummer ‘Out Of The Blue’ namelijk als begintune. Het werd eind 2019, ter ere van de tweeduizendste aflevering, op single uitgebracht. De thuisbasis Diest – tevens de plek van waaruit Dagelijkse Kost in het begin werd uitgezonden – speelt een belangrijke rol voor de band. De nieuwste albumhoes toont het moment waarop een beeldbepalende fabriekstoren werd gesloopt. Dat plaatje keert in sterk gestileerde vorm terug als het beeldmerk van de band.

Met How Does It Feel To Be Wrong All The Time brengen zij hun vierde langspeler uit. Bij ons is het vijftal uit Diest echter nog geen household name. Liefhebbers van melancholieke, ingetogen, filmische muziek die dit werk nog niet kennen, weten niet wat ze missen. De songs zijn stuk voor stuk prachtig. Producer Gaëtan Vandewoude heeft ook dit keer weer een fantastische mix afgeleverd, waarin je alle subtiele partijen goed kunt volgen. De meeste nummers lopen naadloos van het één in de ander over, wat uitnodigt om het album als geheel te beluisteren.

De gebalanceerde composities zweven tussen ambient en rustige indierock. Zanger en gitarist Stijn Claes verzorgt met een prettige, licht hese stem het Engelstalige repertoire. Opvallend is het korte nummer ‘The Day MCA Passed Away’. Claes beschrijft hoe het overlijden van rapper MCA (Adam Nathaniel Yauch) van de Beastie Boys op 4 mei 2012 een diepe indruk op hem maakte. Dimitri Dhaene brengt met zijn melodische baspartijen de broodnodige diepte en houdt daarmee de etherisch galmende gitaren in balans. De drums spelen een ondergeschikte rol en ondersteunen slechts heel subtiel.

The Me In You is een relatief onbekende band in Nederland, maar in Vlaanderen krijgen zij wel al de aandacht die ze verdienen. Een oeuvre van 4 platen in tien jaar onderstreept dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Hun nieuwste album is een goed startpunt om dat werk te leren kennen. Nu we langzaamaan van de herfst in de winter glijden, kunnen we ons gelukkig een beetje extra opwarmen aan de sfeervolle gloed die met How Does It Feel To Be Wrong All The Time uit de luidsprekers straalt.
Recensent:Dave Stam Artiest:The Me In You Label:Starman Records
Cover Lunar Vacation - Inside Every Fig Is A Dead Wasp

Lunar Vacation - Inside Every Fig Is A Dead Wasp Lunar Vacation is een indiepopbandje uit Atlanta, Georgia. De kern van de...

Cover Modern Studies - We Are There

Modern Studies - We Are There Modern Studies is een band die voor een gedeelte uit Schotland en voor een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT