RECENSIE: The Rones - Nonsense & Crackwhores

The Rones - Nonsens
recensie cijfer 2007-10-06 Vier jaar geleden richtte de 16-jarige songwriter Lenn Van Meeuwen The Rones op. Hoewel de bandnaam doet denken aan een nieuwe britpop band is het keiharde electro-rock uit België wat de band schenkt. Na een lange zoektocht naar de juiste sound en leden brachten ze onlangs hun debuut EP Nonsense & Crack Whores uit. Dit bij Conspiracy Records, een platenmaatschappij waar ook grootheden als Explosions In The Sky, High On Fire en Mono zitten.

De band wordt veel beschreven als een mix van Soulwax, Nine Inch Nails en Marilyn Manson en dit is zeker waar; donker gitaarspel ondersteund door harde electronica beats en teksten met een verhaal. Grote festivals hadden reeds interesse en festivals als Rock Herk, Boomtown, Enterrock en Pukkelpop zijn reeds aangedaan. Dit terwijl de Belgen nog niet eens een album uithebben!

Op de MySpace van de band zijn de nummer 'Nonsense', 'Cocotte' en 'Scissors' te beluisteren welke een goed beeld van het album schijfje geven. Muziek die je het liefst zo hard mogelijk door je stereo laat blazen en achterelkaar kunt luisteren. Ik ben benieuwd of The Rones ook met een vol album boeiend kunnen blijven, iets wat we snel te weten zullen komen, deze ligt volgend jaar al in de winkels. Ik ga hem alvast reserveren.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:The Rones Label:Conspiracy Records
Lapaz - Avoiding Blues

Lapaz - Avoiding BluesBelgië staat al jaren garant voor een schijnbaar eindeloze stroom bandjes. De...

Nunan - Will You Dance

Nunan - Will You Dance Mix één deel rockabilly met twee delen Doors uit de jaren zestig, voeg er een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT