RECENSIE: Nunan - Will You Dance

Nunan - Will You Dance
recensie cijfer 2007-08-17 Mix één deel rockabilly met twee delen Doors uit de jaren zestig, voeg er een snufje Pearl Jam aan toe en je hebt het geluid van de Belgische band Nunan omschreven.

De titels van de elf nummers geven je de indruk dat er veel variatie te beluisteren valt op deze debuut-cd, maar dat valt behoorlijk tegen. De zanger die zich Elgrandelgado laat noemen heeft een stem die een samentreksel lijkt van Jim Morisson en Eddie Vedder. De andere bandleden gaan in Nunankringen door onder de volgende synoniemen; Uncle Kurt (gitaar), El Jefe (gitaar), Zsenomsky (bas, tweede stem op 'Prostitution') en Monsieur Herald (drums).

Zodra je de opener 'Little Johnny' afspeelt wordt je gelijk teruggeworpen in de roerige jaren zestig. Je hoort The Doors, maar dan zonder het -voor hen- typerende Hammondorgel.

'Bigger Than' versterkt het idee dat je de kledingkast van je hippie-oma moet gaan plunderen en de wierrook plus patchouli kwistig moet gaan rondstrooien, hoewel de bas hierin doet denken aan die van Tool. In de tekst wordt duidelijk gemaakt dat de band ook het ego van Jim Morisson probeert te kopiëren gezien de tekst "I can assure you my ego is much bigger than your ass" .

Of die zelfaangemeten verering terecht is vraag ik me af, ik hoop maar dat het cynisch bedoeld is aangezien de volgende drie nummers meer van hetzelfde blijken te zijn en de neiging onderdrukt moet worden de cd aan de kant te leggen. Maar je weet nooit of er toch nog verrassingen zullen komen. Dit blijkt ijdele hoop.

'Porn 1001' begint als een mix van 'Halo of Flies' en 'Spanish Caravan' maar verandert dan toch weer in het, inmiddels saai wordende, geluid van Nunan.

Will You Dance bevat ook een 'hidden track' en waarom ze die verborgen hebben is me een raadsel. Juist deze akoestische ballad 'Superman Boots' had een mooie afwisseling kunnen zijn ergens midden in het album. Eigenlijk is dit voor mij het enige nummer wat nog even blijft hangen.

Volgens Nunan zelf maakt de band "Bad music for ugly people" en misschien hebben ze daar wel gelijk in.
Recensent:Yvon Smit Artiest:Nunan Label:Wattson
The Rones - Nonsens

The Rones - Nonsense & CrackwhoresVier jaar geleden richtte de 16-jarige songwriter Lenn Van Meeuwen The Rones...

Alchemist - Tripsis

Alchemist - Tripsis In 1993 kwam Alchemist al met hun eerste cd, via Lethal Records, deze was...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT