RECENSIE: Euros Childs - The Miracle Inn

Euro Childs - Miracle Inn
recensie cijfer 2007-08-28 Euros Child – nee het is niet de bandnaam, maar de voor- en achternaam van deze meneer uit Wales – was vroeger zanger van The Gorky's Zygotic Mynki. Tegenwoordig is hij solo. The Miracle Inn is zijn derde album na debuut Chops en het tweede Bore Da, en Childs zingt voor het eerst volledig in het Engels. Gelukkig maar, want Welsh is op z'n zachtst gezegd erg moeilijk te verstaan. Childs laat zich niet beïnvloeden door wat hip is, wat de radiozenders graag draaien of waar de tijdschriften over schrijven; hij maakt liedjes die hij zelf mooi vindt. Als jij dat ook vindt dan is dat leuk, vindt je het niks, dan is dat ook prima. Eigenlijk zouden meer bands dat moeten doen.

The Miracles Inn bestaat uit acht tracks. De muziek doet voornamelijk denken aan de jaren '60 en '70; het tijdperk van hippies, waterpijpen en zweverige muziek. In elk nummer hoor je een orgel dat veel doet denken aan albums van The Beach Boys. Ook de harmonieuze zang met erg veel ‘oeh yeah’s’, ‘aha’s’ en achtergrondkoortjes die ‘oeoeoehoe’ zingen maakt dat dit album goed in de genoemde periode zou passen. Helaas lijken de liedjes veel op elkaar.

Het nummer dat er het meeste uitspringt is ‘Horse Riding’, dat wat meer tempo heeft dan de anderen, een leuker melodietje. Een andere bijzondere track is ‘Hard Times Wondering’, waar het orgel zowaar ontbreekt. Het is een simpel liedje, met een haast hypnotiserend gitaarloopje, gecombineerd met een trommel. Een erg welkome afwisseling op de hippiemuziek. Titelsong ‘The Miracle Inn’ duurt maar liefst vijftien minuten! Hier maakt Child het refrein een stuk pittiger om je even wakker te schudden, waarna het weer rustig verder gaat. Even later gaat hij echt helemaal los en wordt het best een lekker nummer, maar dat is van korte duur en de orgeldeuntjes zijn weer helemaal terug. Een minutenlang koortje dat ‘ooooh, the miracle inn’ zingt maakt het er niet beter op.

Het album staat vol met positieve, vrolijke liedjes, maar het is allemaal wat te zoet, te braaf en te eentonig.
Recensent:Imre Veen Artiest:Euros Childs Label:Wichita Recordings LTD / V2
Prince - Planet Earth

Prince - Planet Earth Prince heeft het weer geflikt om een heisa te creëren rond de release van...

The Black Seeds - Dojo

The Black Seeds - Into the Dojo In eigen land behoren ze al tot de populairste bands en vertoeven The Black...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT