RECENSIE: She Drew The Gun - Behave Myself

Behave Myself
recensie cijfer 2021-10-12 She Drew The Gun begint als soloproject van Louisa Roach, maar groeit geleidelijk uit tot een vijfkoppige band die naast Roach (zang, gitaar) bestaat uit Jack Turner (gitaar, bas), Lucy Styles (toetsen, gitaar, achtergrondzang), Jimmy Moon (gitaar) en Abbi Phillips (drums, percussie, achtergrondzang). In 2016 debuteert de band met het album Memories of Another Future en in datzelfde jaar tekent de band een contract bij Skeleton Key Records. Dit label, dat werd opgericht door James Skelly van The Coral, brengt in 2017 een nieuwe versie van het debuutalbum uit. In 2018 volgt Revolution Of Mind en nu is er dus een derde album, getiteld Behave Myself.

In 2016 steunde She Drew The Gun de poging van Jeremy Corbyn om premier van het Verenigd Koninkrijk te worden. De band zit dus aan de linkerkant van het politieke spectrum en dit uit zich ook op Behave Myself. Het eerste deel van de sterke titeltrack heeft een vrij open sound met een stuwende baslijn en praatzang, waardoor het geheel wel wat doet denken aan het geluid van Dry Cleaning, en een tekst over de positie van vrouwen: onderbetaling, sexualisering en slachtoffer van geweld. “And I will not behave myself,” zingt Roach verbeten.

Tracks als ‘Class War (How Much)’ en ‘Innerspeak’ liggen in het verlengde van de titeltrack, al is de laatstgenoemde song wel wat trager en slepender. De praatzang komt ook terug in ‘All Roads To Nowhere’, dat traag begint, maar halverwege wat steviger wordt.

‘Cut Me Down’ en albumopener ‘Origin Song’ rocken wat meer, met een grotere rol voor de gitaar. ‘Next On The list’ wordt gekenmerkt door een zenuwachtige baslijn en de vervormde stem van Roach. In ‘Panopticon’ horen we een elektronische beat, die zeer spaarzaam wordt aangekleed.

She Drew The Gun levert met Behave Myself een prima plaat af, die vaak een beetje onderkoeld klinkt. De boosheid die wel in de teksten doorschijnt, komt in de muziek niet echt tot uiting. Een uitzondering hierop is de titeltrack en dit is hierdoor meteen de beste track op het album.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:She Drew The Gun Label:Submarine Cat Records
Cover Jungle - Loving In Stereo

Jungle - Loving In StereoAls je Loving In Stereo van Jungle met een tijdmachine naar begin jaren...

Cover Efterklang - Windflowers

Efterklang - Windflowers Casper Clausen moet wel heel goede ervaringen met het City Slang label hebben...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT