RECENSIE: Goose (VS) - Shenanigans Nite Club

Goose
recensie cijfer 2021-07-20 Goose, afkomstig uit Norwalk, Connecticut VS, brengt hun achtste volwaardige plaat uit, genaamd Shenanigans Nite Club. De titel refereert aan de nachtclub in Austin. Ze weten dat iedereen het uitgangsleven al lang heeft gemist. Ook Goose mist het live optreden in clubs en tijdens festivals. De plaat Shenanigans Nite Club is een mooie verzameling nummers met hitpotentie. De band staat bekend om haar lange jams. Maar niet op deze plaat. De bepalende leden Rick Mitarotonda (zang, gitaar) en Peter Anspach (guitar) zorgen voor heerlijk gestileerd gitaarwerk.

De plaat start met ‘So Ready’ een popnummer dat meer hitparade gericht is dan al hun eerdere nummers. Daft Punk is gestopt en Goose wil graag hun plaats innemen met deze dance/pop/soultrack. De nieuwe, fraaie toon is gezet.

De plaat vervolgt met ‘Satellite’. De gitaar staat hier centraal en het nummer heeft ook een flink dansbaar tempo, waarbij je aan het gitaarwonder Santana gaat denken. Prima nummer! ‘Madhuvan’ is weer meer pop, wat uitmondt in jazzy gitaarloopjes. Het is een aardig, maar inwisselbaar nummer dat niet blijft hangen.

Goose wil eigenlijk te veel muzieksoorten kwijt op deze plaat. Dat komt met name tot uiting in het nummer ‘Dawn’. Een echt countrypub-nummer dat refereert aan de begintijd van The Waterboys. Fiddle gitaar klanken al om. Het is zo radicaal anders dat je bijna aan een persfout op deze CD gaat denken.

‘Spirit Of The Dark Horse’ doet bij de start denken aan Camel en dat is een prima referentie. Het benadrukt de symfonische kant van Goose en dit hoogtepunt mondt uit in typische yacht rockgitaarlicks met zeer fraaie vocalen. Fraaie Amerkaanse West Coast poprock!

‘7hunder’ is een instrumentaal nummer met piano en gitaaraccenten. Afsluiter ‘The Labyrinth’ is eveneens instrumental, waarbij de gitaar pingelend rustig voortkabbelt. Het is een beetje televisiefilm-achtige achtergrondmuziek.

Met Shenanigans Nite Club brengt Goose, gelet op de vele verschillende stijlen op één plaat, een prima album uit. Het is een mooie, lange mix van uitermate radiovriendelijke songs die lekker in een keer wegluisteren. Wat dat betreft is dit ook wel een logische keuze. Als je het publiek niet live kunt bereiken, dan maar aan de slag met het publiek bereiken via de radio, moeten de leden van Goose hebben gedacht.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Goose (VS) Label:Rough Trade Records
Cover The Shins - Oh, Inverted World (20th Anniversary Remastered Edition)

The Shins - Oh, Inverted World (20th Anniversary Remastered...Twee jonge mensen zitten in een wachtkamer. Zij heeft een koptelefoon op en...

Cover Mudhoney - Every Good Boy Deserves Fudge: 30th Anniversary Deluxe Edition

Mudhoney - Every Good Boy Deserves Fudge: 30th Anniversary... Het promo-exemplaar op vinyl (1991, Glitterhouse) stond al in de platenkast....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT