RECENSIE: Dragons - Here Are The Roses

Dragons - Here Are The Roses
recensie cijfer 2007-07-06 Dragons is een duo dat bestaat uit Anthony Tombling Jnr en David Francolini. De eerste heeft zijn roots in de experimentele elektronica en de laatste kun je kennen van de bands Levitation en Dark Star. De muziek die ze samen maken ligt in het verlengde van bands als Joy Division, Depeche Mode en Editors. Waar de laatstgenoemde band echter alleen beïnvloed is door de jaren ’80, klinkt de muziek op Here Are The Roses alsof ze ook daadwerkelijk in dat decennium is gemaakt.

Qua algehele sfeer lijkt Dragons het meest beïnvloed door Depeche Mode. De zang van Anthony Tombling Jnr doet denken aan die van Dave Gahan en bovendien wordt er nogal wat typische jaren ’80 elektronica gebruikt, bijvoorbeeld in tracks als ‘Treasure’ en ‘Obidience’. Ook andere songs, zoals ‘Condition’ en het prachtige, trage ‘Where Is The Love?’ doen sterk aan deze band denken. Dit geldt ook voor afsluiter ‘Forever’, hoewel dit nummer ook wel wat weg heeft van ‘Atmosphere’ van Joy Division.

Ook naar deze band hebben de heren van Dragons duidelijk goed geluisterd. Nummers als ‘Lonely Tonight’ en ‘Epiphany’ hebben typische Joy Division basloopjes en ook het drumwerk heeft vaak veel weg van deze band. Het nummer ‘Remembrance’ lijkt zo erg op Joy Division dat ik zou zweren dat het een cover was, ware het niet dat op de CD vermeld staat dat alle nummers geschreven zijn door Tombling Jnr en Francolini.

Here Are The Roses klinkt dus niet erg origineel en dat is dan ook het belangrijkste minpunt van de CD. Maar aan de andere kant, beter goed gejat dan slecht zelf bedacht en toegegeven, ze hebben wel goed gejat. Here Are The Roses is gewoon een goede CD waar verder niks op af te dingen valt. Hopelijk weet Dragons in de toekomst wat meer een eigen stijl te creëren.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Dragons Label:Cargo
The Best Of Taste Of Chaos - Two

Various - The Best of Taste of ChaosKevin Lyman, het brein achter de Warped Tour, startte twee jaar geleden...

Wood - Wood

Wood - Wood Op de redactie van Festivalinfo ontvangen we met behoorlijke regelmaat cd’s....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT