RECENSIE: Aborted - La Grande Mascarade

Aborted
recensie cijfer 2021-01-18 De heren van Aborted vormen niet alleen een van de hardste, maar ook een van de hardst werkende bands van de Benelux. Het Vlaamse gezelschap leverde sinds het ontstaan in 1999 maar liefst tien albums, vijf EPs en nog enkele aanverwante releases af. En hoewel ze met Goremageddon: The Saw and the Carnage Done in 2003 toch wel hun beste werk uitbrachten, is het niveau van deze brutal deathmetalband altijd erg hoog geweest. Zo kon ook Retrogore uit 2016 op veel enthousiasme rekenen. De lat ligt dus weer onverminderd hoog voor EP nummer 6, La Grande Mascarade.

Deze plaat verschijnt twee jaar na tiende album TerrorVision. Met drie nummers en nog geen twaalf minuten is de EP af voor je er erg in hebt, maar wat we onderweg om de oren krijgen dreunt nog wel langer na. De nieuwe tracks ‘Gloom And The Art Of Tribulation’ en ‘Serpent Of Depravity’ maken echter niet direct indruk. Net als op TerrorVision is ook het werk dat we nu horen hard, snel en rauw, al is het over het algemeen niet heel vernieuwend. Technisch zit het allemaal goed in elkaar en de vocale kwaliteiten van Sven de Caluwé zijn om je vingers bij af te likken, maar ze missen de variatie die we bij de laatste track wel krijgen. Daar moet wel bij gezegd worden dat de dreigende atmosfeer van ‘Gloom And The Art Of Tribulation’ bij iedere luisterbeurt beter lijkt te worden: hierdoor is dit nummer bij ondergetekende ondertussen uitgegroeid tot favoriete nummer van deze EP.

Van de drie tracks is ‘Funereal Malediction’, een left-over van de TerrorVision-sessies, het meest toegankelijk. Juist het feit de Belgen na twee minuten even hun voet van het gaspedaal halen geeft je net wat meer grip op de chaotische death metal die naar je hoofd geslingerd wordt.

Teleurstellen doet Aborted nooit, ook niet met La Grande Mascarade. Toch voelt de korte EP meer als een bonus-cd van TerrorVision dan als een op zichzelf staande release. Hierdoor is het vooral een lekker tussendoortje voor de fans van het laatste album geworden. Daarnaast kunnen we niet wachten om ‘Gloom And The Art of Tribulation’ eens live te mogen aanschouwen.
Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Aborted Label:Century Media
Cover Demons & Wizards - III

Demons & Wizards - III Demons & Wizards is een samenwerking tussen Jon Schaffer (Iced Earth)...

Cover The Alligator Wine - Demons Of The Mind

The Alligator Wine - Demons Of The Mind Deutsche Gründlichkeit kent zijn weerga niet op het debuutalbum van The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT