RECENSIE: Babeheaven - Home For Now

Babeheaven
recensie cijfer 2021-04-12 Het West Londense Babeheaven draait alweer een paar jaar mee en leverde in die tijd een aantal singles en EP’s af. En juist als de hele wereld stil staat, lijkt de band echt in beweging te komen. Met het toepasselijk getitelde Home For Now brengen ze hun eerste langspeler uit en laten daarmee horen dat ze een geluid hebben gevonden dat echt bij ze past.

Stereoboard wist de muziek op het album treffend te omschrijven: ”Home For Now bezet het middelste vlak in een venn-diagram met Massive Attack, Dido en de ontspannende soundtrack van de laatste hipster koffiezaak die je hebt bezocht.” Dit hoeft echter lang niet zo negatief te zijn als dat de desbetreffende schrijver het bedoelt. Muzikaal bevindt de muziek van Babeheaven heel mooi het midden tussen dromerige pop en toegankelijke trip-hop: we horen echter ook wat old school hiphop beats en gladde R&B. En jazeker, de stem van Nancy Andersen komt enorm in de buurt van die van Dido. Maar ook dat werkt erg goed bij de relaxte muziek van Babeheaven.

Hoewel er geen nummer is dat echt beduidend anders klinkt dan de rest, weet de Londense groep binnen hun spectrum wel degelijk verschillende geluiden neer te zetten. Het beste op het album zijn toch wel de tracks met een duidelijke triphop vibe: ‘Human Nature’, ‘Jalisco’ en het volle geluid van ‘Cassette Beat’ zijn de hoogtepunten op Home For Now. Maar ook het zomerse popliedje ‘Craziest Things’ (met onder andere een lekkere baslijn) komt prima uit de verf. Hetzelfde geldt voor ‘How Deep (Love)’, het laatste echte nummer van het album. Vooruit, de band doet nergens echt iets vernieuwends en niet ieder nummer is even onvergetelijk, maar het album is een mooi visitekaartje geworden voor Nancy Andersen en haar band.
Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Babeheaven Label:Eigen Beheer
Cover Alter Bridge - Walk The Sky 2.0

Alter Bridge - Walk The Sky 2.0 Alter Bridge bracht in 2019 het album Walk The Sky uit. Het zesde album...

Cover I Am Oak - Odd Seeds

I Am Oak - Odd Seeds Je oude walkman kan van zolder. Er is een nieuw bandje uit om erin te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT