RECENSIE: Two Lone Swordsmen - Wrong Meeting Part 2

Two Lone Swordsmen - Wrong Meeting II
recensie cijfer 2007-06-20 Andrew Weatherall is één van de belangrijkste Britse producers en remixers. Zijn eerste succes boekte hij met zijn remix van Primal Scream’s ‘Loaded’. Hierna produceerde hij ook hun album Screamadelica en verder remixte hij onder andere New Order en Björk. Als The Sabres Of Paradise begint hij begin jaren negentig ook zelf platen te maken en in 1995 richt hij samen met studiotechnicus Keith Tenniswood Two Lone Swordsmen op. Na een reeks albums vol techno met invloeden uit ambient en dub verschijnt in 2004 From The Double Gone Chapel. Dit album is sterk beïnvloed door post-punk en dub. Op het in april van dit jaar verschenen album Wrong Meeting zet Two Lone Swordsmen deze lijn voort. Blijkbaar hadden de heren veel inspiratie want nu is er alweer een vervolg op dat album, simpelweg getiteld Wrong Meeting 2.

Op Wrong Meeting 2 horen we wederom post-punk en dub invloeden, maar ook rockabilly en veel garage invloeden. Dit laatste uit zich in de rafelige gitaren die in veel nummers te horen zijn en de in algehele sound die nogal low-fi aandoet.

De nummers op Wrong Meeting 2 zijn dik in orde en bovendien zeer gevarieerd. ‘Blue Flames’ is een echt rocknummer, terwijl 'Hey Deborah Anne' wat meer rootsy aandoet. Afsluiter ‘Lose Cotrol Of Yourself’ is dan weer wat meer elektronisch. De beste nummers zijn ‘Shack 54’, dat begint met een lekkere beat en dito baslijn maar zich ontpopt toch een rocknummer, en het punky ‘Glories Yesterday’ dat gebaseerd is op een zeer strakke drumbeat.

Het enige minpuntje is de zang van Weatherall die gewoon niet zo sterk is, maar op een of andere manier dan ook wel weer goed bij de muziek past.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Two Lone Swordsmen Label:Rough Trade Records
Paul McCartney - Memories

Paul McCartney - Memory Almost Full Paul McCartney , wat moet je nog over de beste man schrijven? Een levende...

Happy Mondays - Uncle Dysfunk

Happy Mondays - Uncle Dysfunktional De trouwe Happy Mondays -fan is inmiddels wel een dik gesettelde dertiger....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT