RECENSIE: Half Moon Run - A Blemish In The Great Light

HMR
recensie cijfer 2019-12-27 Half Moon Run kan gerekend worden tot een van de grootste alternatieve artiesten van Canada. Een band bestaande uit vier multi-instrumentalisten die ieder op een unieke manier hun steentje bijdragen. Na de goed ontvangen albums Dark Eyes en Sun Leads Me On moesten de fans vier jaar wachten op nieuwe muziek van de Canadezen, maar toen het er uiteindelijk kwam was het het wachten waard.

A Blemish In The Great Light opent vol energie met het nummer ‘Then Again’. De zang van frontman Devon Portielje zit vol passie en zorgt ervoor dat de luisteraar rechtop klaar zit om het album te beleven. Dit gevoel van opwinding wordt voortgezet in ‘Favourite Boy’ en ‘Flesh And Blood’. Dit is misschien wel de beste reeks van drie nummers die de band ooit gemaakt heeft. ‘Favourite Boy’ introduceert de prachtige harmonieën die de band geweldig toepast op het album en is een fijne meezinger (ook al is het bijna onmogelijk om de stem van Portielje na te bootsen). ‘Flesh And Blood’ kent een fantastische, swingende outro, door de pakkende piano en zang.

Een continuiteit in A Blemish In The Great Light is de formidable productie. Iedere noot die gespeeld wordt, klinkt zuiver en scherp. In nummers als ‘Favourite Boy’ en ‘Jello On My Mind’ is dit bovenal goed te horen. Overigens is ‘Jello On My Mind’ een van de meest catchy tracks op het album, met effectieve drums en gitaar en pakkende lyrics. De plaat kent echter ook een aantal tracks die er wat minder bovenuit springen. Denk aan ‘Black Diamond’ en ‘Yani’s Song’, die eigenlijk allebei heel aangenaam openen, maar zodra het refrein begint, verdwijnt deze aangename ambiance en komt er een vrij eentonig en nietszeggends voor in de plaats. Een ander nummer dat weinig diepgang kent is de afsluiter: ‘New Truth’. Ondanks mooie zang van Devon Portielje kan ‘New Truth’ vrij gemakkelijk vergeten worden.

Verder kent het album nog een instrumentaal pianonummer genaamd ‘Undercurrents’, vergelijkbaar met hoe de band het op Sun Leads Me On deed met ‘Throes’. ´Undercurrents´ is een fijne afwisseling na het harde ´Razorblade´, dat eigenlijk een heel album in één nummer is. Het gaat van een rustige intro, naar een meeslepend refrein, naar een dramatische outro. ´Razorblade´ is ook een van de weinige tracks op de plaat die qua inhoud afwijkt. Waar de meeste nummers over liefde gaan, vertelt ´Razorblade´ over de oneerlijke hiërarchie in de samenleving.

Half Moon Run heeft met A Blemish In The Great Light nogmaals een sterk en uniek album neergezet. De sublieme productie vormt de basis waarop de vier mannen uit Montréal hun talent kunnen presenteren. Door middel van prachtige harmonieën krijgt de plaat karakter en warmte. Één ding is zeker, Half Moon Run zoekt altijd het buitensporige op.
Recensent:Elliott Bickerton Artiest:Half Moon Run Label:AWAL
Cover Fink - Bloom Innocent

Fink - Bloom Innocent Fink is niet alleen de artiestennaam van Fin Greenal, maar ook van zijn...

Cover the Bullfight - Eggs & Marrowbone - The Art Of The Murder Ballad

the Bullfight - Eggs & Marrowbone - The Art Of The Murder Ballad WOW! is het eerste wat je wilt uitbrengen zodra je het laatste werk van The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT