RECENSIE: Steve Marino - Fluff

Fluff
recensie cijfer 2019-10-16 Steve Marino heeft als muzikant al in tal van bands gespeeld, maar ook onder de naam Moor Hound zelf muziek uitgebracht. Fluff is echter het eerste album dat hij onder zijn eigen naam uitbrengt, maar wie de platenspeler aanzwengelt zal al snel horen dat het recept hetzelfde is: breekbare, akoestische liedjes over zaken die hem nauw aan het hart liggen. Met titeltrack ‘Fluff’ heeft het album een goede binnenkomer. Het nummer heeft een subtiele indie-vibe met wat fijne pop-elementen die het geheel vlot houden.

Overigens is het slot van het album misschien nog wel sterker. Door een orgel krijgt ‘Vat’ een een vleugje Pink Floyd, maar naarmate het nummer vordert lijken de bombast en opbouw veel meer op het briljante ‘Radiation’ van I Am Kloot. Hier komt de muzikale avonturier in Steve Marino dan ook echt naar boven. Het zijn echter de nummers tussen deze twee hoogtepunten in die moeite hebben om de aandacht vast te houden. Het gros van de nummers van Steve Marino heeft namelijk niet veel om het lijf en lijkt daardoor erg veel op andere akoestische folkzangers. Her en der worden nog wel instrumenten ingezet om het geheel wat op te fleuren en (in goede zin) poppier te maken, maar het is onvoldoende om van Fluff een echte uitblinker te maken.

En zo is het debuut van Steve Marino een album met twee gezichten. Aan de ene kant staan er absoluut hele sterke nummers op die laten zien dat de muzikant goede nummers kan schrijven en niet bang is van avontuurlijke uitspatting. Het gros van de nummers is echter vrij standaard folk, die hoogstens iets toegankelijker is dan de muziek van gelijkwaardige muzikanten. Mocht Marino ooit een single uitgeven van ‘Vat’, dan kan ik deze iedereen aanraden. Het album Fluff is er echter vooral een voor de liefhebber van het genre.
Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Steve Marino Label:Konkurrent
Cover Calexico/Iron & Wine - Years To Burn

Calexico/Iron & Wine - Years To BurnEen samenwerking tussen bands is meestal eenmalig, maar met een aanzienlijke...

Cover Cold Showers - Motionless

Cold Showers - Motionless Op het derde album van Cold Showers kun je horen dat zij zich lekker hebben...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT