RECENSIE: Samantha Martin & Delta Sugar - Run To Me

Sam Martin
recensie cijfer 2019-12-11 Een eerste beluistering van Run To Me, het album dat Samantha Martin & Delta Sugar eerder dit jaar uitbrachten, doet vermoeden dat The Dap-Kings weer een nieuwe release presenteren. Niets blijkt minder waar na het lezen van het bijgevoegde schrijven. De begeleidingsband van Amy Winehouse zal ongetwijfeld van grote invloed zijn geweest op Delta Sugar maar deze muzikanten, het zijn er maar liefst tien, zijn toch echt afkomstig uit Toronto, Canada. Met een zelfde bevlogenheid en met een zelfde gevoel voor authenticiteit vormen zij de muzikale ondersteuning van de zangeres Samantha Martin.

Al veel bekende namen zijn genoemd wanneer haar stemgeluid werd omschreven en de verleiding voor een stevige pot name-dropping als het gaat om vergelijkend materiaal ligt dan natuurlijk al snel op de loer. Maar het valt nu eenmaal niet te ontkennen dat Martin over een paar krachtige en licht opgeschuurde stembanden beschikt, wellicht gerijpt door een bepaalde mate van drank- en/of nicotine-gebruik, die een behoorlijk unieke en een redelijk doorleefde sound opleveren. Dit in combinatie met een flinke hoeveelheid aan emotie en overtuiging, van zowel Martin als haar Delta Sugar, maken van Run To Me al snel een zeer aangename luisterervaring. Die overtuiging schijnt vooral live ook goed tot uiting te komen. Logisch dat dit gezelschap inmiddels dus ook zeer geliefd is geraakt bij de programmeurs van zowel binnenpodia als festivals.

Bijna vijftien jaar lang is de zangeres al bezig en na de vele optredens in haar thuisland en Noord-Amerika moet nu ook Europa er aan geloven. Het zal een kwestie van tijd blijken maar op Run To Me staan genoeg sterke troeven die het in een live-set best eens heel goed zouden kunnen doen op Nederlandse bodem. Op het Moulin Blues Festival van afgelopen jaar kunnen ze er inmiddels over meepraten.

In de prachtige afsluiter ‘All Night Long’ lijkt zowaar zelfs de geest van The Staple Singers rond te waren in de studio en is al dan niet bewust duidelijk iets terug te horen van ‘Chain Of Fools’. Werd er ruim drie jaar geleden met het album Send The Nightingale een goede basis gelegd, de tijd lijkt nu toch echt rijp te zijn om stevig door te pakken. De potentie is in ieder geval in ruime mate aanwezig.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Samantha Martin & Delta Sugar Label:It\'s All Happening
Marry W

Marry Waterson & Emily Barker - A Window To Other WaysDe ontmoeting van twee muzikanten op een speciale middag voor...

Cover ONA - Full Moon, Heavy Light

ONA - Full Moon, Heavy Light De soundtrack voor lome zomeravonden is wel vaker geschreven. Toch weet Ona...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT