RECENSIE: Sister May - Ascent

May
recensie cijfer 2019-04-29 Sister May is een Belgische alternatieve rockband uit Roeselaere die is opgericht in 2016 en Ascent is pas haar tweede EP. De in eigen beheer uitgebrachte EP bevat vier tracks met vrij stevige alternatieve rock. De stem van Bert Goethals heeft een beetje een snikje en een kraakje en past goed bij de muziek die op sommige momenten wel wat doet denken aan de eerste platen van Placebo. Wel klinkt hij soms, en zeker in de openingstrack ‘Ascent’, iets te uitgesproken aanstellerig.

De tweede track ‘Deception’ zet ons met het openende, een beetje van Metallica geleende, basloopje even op het verkeerde been, maar doet al snel, in al haar rauwheid, denken aan iets van Burma Shave, een al lang vergeten Nederlandse band die graag uit de grungetrommel snoepte.

Het derde nummer heet ‘Diamond Dreams’ , een lekker vlot lied met een fijne gitaarriff en mooie breaks. Hierna volgt ‘(R) Evolution’ dat schakelt tussen trage en wat meer flitsende bijna hardcore-achtige stukken. Het nummer komt echter wat fragmentarisch over en beklijft wat minder dan de drie voorgaande songs.

In amper een kwartiertje geeft Sister May een fijn visitekaartje af en laat horen dat er potentie in de band zit en dat er momenteel in België heel wat goede muziek gemaakt wordt. Het wordt tijd voor een volwaardig album van de vier Belgen die nog wat moeten werken aan een eigen gezicht, maar dat er is voldoende kwaliteit voor handen, dus dat gaat vast wel goed komen.
Recensent:Jan Didden Artiest:Sister May Label:Hard Life Promotion
Maple

Maple - Maple Maple bestaat uit Jordy Sanger (zang en gitaar), Robbi Meertens (gitaar),...

Cover Moskus - Mirakler

Moskus - Mirakler Als je een melodie zoekt, moet je verder zoeken: die zijn op dit album van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT