RECENSIE: Justin Courtney Pierre - In The Drink

JCP
recensie cijfer 2019-01-07 In The Drink is het solodebuut van Justin Courtney Pierre, de frontman van de Amerikaanse poppunkers Motion City Soundtrack. Die band (wiens debuutalbum uit 2003 werd geproduceerd door Blink-182’s Mark Hoppus) staat al enige tijd in de slaapmodus. Hierdoor vond Pierre tijd en gelegenheid om zijn in de loop der jaren verzamelde ideeën uit te werken voor zijn solodebuut.

Pierre speelt met uitzondering van de drums alle instrumenten op het album zelf. Voor de drumpartijen huurde hij David Jarnstorm in (Gratitude, BNLX). De productie was in handen van MCS-bandmaat Joshua Cain.

Motion City Soundtrack heeft vooral in thuisland de VS een aardige populariteit opgebouwd met hun opgewekte poppunkrepertoire. Het geluid op In The Drink is niet wezenlijk anders dan het bandgeluid van MCS.

De plaat opent rustig met het sfeervolle ‘Undone’, met dank aan het gebruik van de synthesizer- en trompet. Het pakkende ‘Anchor’ heeft een catchy refreintje (”Ohoho-hoo-hoo-ho-ho”). De teksten handelen vooral over onzekerheden en al dan niet verbroken (liefdes)relaties: Zo maar een paar citaten: ”Will you be my anchor?”, “Though I don’t know where I’m going, I’m just glad it’s over”, “I’ll never know how it feels to be you, I only wish you had told me the truth a whole lot sooner”.

De uptempo titelsong ‘In The Drink’ ligt het dichtst tegen de sound van MCS en is de eerste single van het album. Afsluiter ‘Goodnight Hiroyuki’ is slechts gebouwd op een eenvoudige gitaar- en synthesizerriff en klinkt als een slaapliedje (wellicht geïnspireerd door het kinderboek Everyone Says Goodnight van de Japanse schrijver Hiroyuki Arai).

Oldskool punkers gaan hier niet hard op, maar emokids en liefhebbers van melodieuze pop(punk) van bands als The Get Up Kids, Nada Surf, Weezer, Fountains Of Wayne en Teenage Fanclub komen met In The Drink wel aan hun trekken. Het schrijven van pakkende melodieën is wel aan Justin Courtney Pierre toevertrouwd.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Justin Courtney Pierre Label:Epitaph
Cover Dilemma - Random Acts Of Liberation

Dilemma - Random Acts Of Liberation Dilemma ? Was dat niet die Nederlandse progrockband die halverwege de jaren...

Cover Amgala Temple - Invisible Airships

Amgala Temple - Invisible Airships De naam Amgala Temple doet een exotische afkomst vermoeden, maar het trio...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT