RECENSIE: Octave Lissner - Wildflower

Lissner
recensie cijfer 2018-04-09 Octave Lissner is een singer-songwriter uit Parijs. Als kind leerde hij eerst viool spelen en later gitaar omdat hij zich steeds meer thuis voelde bij (roots)rock en popmuziek. Later kwam hij erachter dat hij over een goede stem beschikte en tevens zelf teksten kon schrijven. Als tiener begon hij met het schrijven van zijn eigen muziek en nam kortgeleden al een EP op. Inmiddels is de Fransman 24 jaar oud en werd het tijd zijn debuut op te nemen: Wildflower. Zijn manager had voorgesteld het in Belgrado op te nemen met sessiemuzikanten en op aandringen van de producer heeft Lissner de productie voor zijn rekening genomen; gezegd moet worden dat dit een knappe prestatie is. De plaat klinkt goed, alles is mooi in balans en voorzien van een puike sound. Buiten Lissner (zang en gitaar) bestaat de groep uit: Pedja Milutinovic (drums); Dejan Antovic (basgitaar); Bojan Turkic (toetsen) en Branko Trijic (lead gitaar). Naar het schijnt heeft hij inmiddels twee miljoen (!) streams op Spotify en wordt zijn muziek gebruikt als filmmuziek.

Het centrale thema van dit debuut is de liefde: verliefd worden en daarbij het gevoel van vrijheid en weer verlaten worden. Met acht tracks en een speelduur van 28 minuten lijkt het meer op een EP dan op een volwaardig album. De opener en tevens titeltrack ‘Wildflower’ is veelbelovend: een fijne stem, percussie en subtiele gitaarklanken smelten samen tot een prettige popsong. ‘Hate To Love You’ heeft buiten een drumcomputer en een prettig instrumentaal middenstuk niet heel veel te bieden. Een stuk beter wordt het erna met het wat rustigere ‘Corners’; wat neigt naar mengelmoes van pop, soul en een vleugje country.

Naar het einde wordt het ingetogen maar fraai opgebouwd en voorzien van mooie woorden: “you say my soul is older, you say my heart is young”. Het sterke begin wordt helaas niet vastgehouden. Er staan zeker nog een aantal goede nummers op maar het kabbelt een beetje voort. Waar het aan ligt is lastig te zeggen; de band speelt uitstekend en in dienst van de muziek, Lissner beschikt over een erg fijne stem, je hoort fraaie nummers en de sound van de plaat is gewoon goed. Feit is dat er te weinig variatie zit in de acht liedjes en het daardoor snel op elkaar gaat lijken. Het zit goed in elkaar maar toch mis je iets, het pakt niet echt en de aandacht verslapt merkbaar. Verderop is het uptempo ‘Daddy’s Girl’ de moeite waard (wat begint met vrolijke folkinvloeden en de catchy zang zing je al snel vrolijk mee) evenals ‘She Leaves Me’ (waar wederom duidelijk wordt wat een dijk van een stem Lissner heeft als ook de gave tot het schrijven van smaakvolle nummers). De ingetogen akoestische afsluiter ‘On Time’ is ook het beluisteren waard.

Wildflower heeft genoeg moois te bieden maar komt op het fraaie begin na helaas niet tot volle bloei. Daar had meer ingezeten monsieur Lissner.
Recensent:Ivo van Gool Artiest:Octave Lissner Label:1K Records
Cover Harvest Moon (Son) - Whiskers & The Brains

Harvest Moon (Son) - Whiskers & The BrainsWie is Harvest Moon ? Met Whiskers And The Brains door je speakers zul je...

Cover Dream Wife - Dream Wife

Dream Wife - Dream Wife Dream Wife is een all-girl indiepunk band uit Brighton. Begin 2018 bracht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT