RECENSIE: Wyclef Jean - Carnival III: The Fall And Rise Of A Refugee

Carnival
recensie cijfer 2017-11-25 hiphopalbums ooit. Deel II van The Carnival was een swingend feestje met een internationale groep gastartiesten. Het tweede deel uit de serie voelde de tijdsgeest goed aan met een boodschap van internationale verbondenheid. Nu ligt er dan eindelijk The Carnival III. Een plaat in de tijd van Donald Trump en dus ogenschijnlijk het perfecte moment om te laten horen dat samenvloeiende culturen veel lol opleveren.

Deze ambitie wordt niet door Wyclef gedeeld. Er zijn veel onbekende gastartiesten. Dat is geen enkel probleem, want ze hebben stuk voor stuk kwaliteit. Het is juist de overwegend Angelsaksische achtergrond die teleur stelt. Een zangeres uit Bermuda en een rapper uit Haïti zijn de twee uitzonderingen. Beide hoor je op ‘Concrete Rose’. Dit is een van de hoogtepunten van het album, vooral doordat de Haïtiaanse rapper Izolan een stukje swingend in zijn eigen taal rapt. De andere uitzondering is het heerlijk Cubaanse ‘Trapicabana’. Wyclef Jean rapt kalm en het refrein heeft swingende blazers. Het nummer ademt Latin, maar is opgenomen met mede Amerikaanse hiphop artiest Riley.

Daarnaast bevat The Carnival III: The Fall And Rise Of A Refugee voldoende prima Wyclef Jean liedjes. ‘Carry On’ is zo’n ballade die alleen Wyclef Jean kan maken. Dit keer geen Mary J. Blidge, maar Emeli Sandé die in duet met Wyclef je weet te raken. Een ander prima nummer is ‘What Happened To Love’. Met het funky ritme uit het nummer is de Haïtiaanse muzikant zeker geïnspireerd door Bruno Mars. Wyclef Jean, of andere muzikanten, hebben het echter eerder en beter gedaan.

The Carnival II is een prima cd van Wyclef Jean. Hoewel niet meer zo populair als hij ooit was, de rapper laat horen nog steeds een relevante muzikant te zijn. Het is echter de minst verrassende en boeiende plaat uit de serie van The Carnival. Wyclef Jean probeert zich te veel te confirmeren naar de standaarden in de popmuziek. Terwijl juist de mix van wereldmuziek en hiphop de huidige tijdsgeest zoveel goed zou doen!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Wyclef Jean Label:Legacy
Cover Miley Cyrus - Younger Now

Miley Cyrus - Younger NowDe carrière van Miley Cyrus is een ware rollercoaster . Nadat ze als...

Cover Barely Autumn - Barely Autumn

Barely Autumn - Barely Autumn Barely Autumn , de artiestennaam van de Belgische Nico Kennes doet zijn naam...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT