RECENSIE: Annihilator - Metal

Annihilator - Metal
recensie cijfer 2007-04-05 Het Canadese Annihilator bestaat alweer drieëntwintig jaar, maar is nog steeds niet zo bekend als dat ze wellicht in het begin hadden gehoopt. Op hun nieuwe album Metal denkt het viertal de oplossing te weten: Gastoptredens! Op elk van de tien nummers horen we een gastmuzikant zingen of een instrument spelen.

Deze zijn niemand minder dan: Jeff Loomis (gitarist van thrash metal band Nevermore), zanger/gitarist Danko Jones, Angela Gossow (zangeres van death metal band Arch Enemy), Alexi Laiho (zanger/gitarist van thrash metal band Children Of Bodom), Anders Björler (gitarist van death metal band At The Gates en The Haunted), Michael Amott (gitarist van death metal band Arch Enemy), Jesper Strömblad (gitarist van thrash metal band In Flames), Corey Beaulieu (gitarist van metalcore band Trivium), Willie Adler (gitarist van metalcore band Lamb Of God), Steve "Lips" Kudlow (zanger/gitarist van de heavy metal band Anvil) en Jacob Lynam (van de hard-rock band Lynam).

Annihilator heeft reeds tientallen albums uitgebracht en het is begrijpelijks dat ze eens iets nieuws en unieks willen doen. Dit lukt ze heel erg goed en het album resulteert in een top plaat welke me doet denken aan het Roadrunner United project. De vraag is echter of de oude fans dit zullen waarderen en of de nieuwe fans het oude werk zullen waarderen.

Momenteel is het viertal op tour samen met Trivium en ook dit wordt waarschijnlijk een probleem, of ze moeten alle elf de gastmuzikanten willen meenemen op tour. Het zal op het podium resulteren dat de bandleden zelf de gitaarlijnen en dergelijke spelen, waardoor toch de magie van de nummers zullen verdwijnen. Maar om het te draaien in je speler is het in ieder geval erg fijn!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Annihilator Label:Steamhammer
Good Charlotte - Morning Revival

Good Charlotte - Morning RevivalHet laatste echte wapenfeit van Good Charlotte in Nederland was toch wel de...

Maximo Park - Our Earthly

Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures Voor frontman Paul Smith bij Maxïmo Park kwam, had hij nog nooit ergens...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT