Gemeenteraad Deventer kiest voor samenvoeging Burgerweeshuis en schouwburg

My Baby
Gemeenteraad Deventer kiest voor samenvoeging Burgerweeshuis en schouwburg
Door sjoertb op 21 december 2023 - 11:59 De gemeenteraad van Deventer heeft gekozen voor huisvesting van poppodium Burgerweeshuis en de schouwburg onder één dak aan de Keizerstraat. Op woensdagavond stemde 21 voor en 18 tegen in het stadhuis. Het alternatieve plan voor een zelfstandig pand voor het poppodium in de haven, heeft het niet gehaald.

Niet bij iedereen valt de samenvoeging in goede aarde. De emoties liepen hoog op. Er werd ,,Klootzakken’’ geroepen vanaf de publieke tribune. Bestuur, directie en vrijwilligers van Burgerweeshuis kondigden al eerder aan dat ze niet mee willen verhuizen naar de Keizerstraat. Burgerweeshuis-directrice Kelly Hammer liet weten: ,,Wij doen niet mee met dit plan. Het rammelt aan alle kanten.’’

Tegenstanders van het nieuwe plan zien meer in een eigen plek voor Burgerweeshuis. Sam Hoogenberg (PvdA) stemde tegen en zei het volgende: ,,Welke Deventenaar is er niet opgegroeid met het Burgerweeshuis? Ik geloof in een opzichzelfstaand poppodium in Deventer. Niet onder één dak, zonder eigen identiteit.’’ Ahmet Kaya (Denk) omschreef de situatie met: ,,Een gedwongen huwelijk werkt nooit.”

Een grote factor is de kosten van het gebouw. Een nieuwe onderzoeksfase zou duidelijkheid moeten scheppen volgens Jan Schuring (D66). Bron: De Stentor

Afgelopen week trad de band My Baby (foto) op in de huidige locatie van Burgerweeshuis en was onze fotograaf René Obdeijn erbij. Bekijk hier het fotoverslag van het concert My Baby in Burgerweeshuis.


Wekelijks het belangrijkste concertnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefLeah Rye

LEAH RYE KONDIGT NIEUWE VOORJAARSTOUR AANNa het succes van haar recente clubtour, heeft Leah Rye besloten om haar...

Melkweg nieuwe logo

OSEES KONDIGT SHOW IN DE MELKWEG Op 9 juni 2024 zal de muzikale act Osees een optreden verzorgen in de...

REACTIES

Avatar romy74
do 21 dec 2023 15:17

romy74 En dan zeker meer bejaarden woningen bouwen op de plaats waar het BWH nu staat. Jammer hoor

 0
geen avatar
do 28 dec 2023 10:23

Diebythesword Zal toch wel soort Rijksmonument zijn? Is niet helemaal gerelateerd maar dit is een voorbode van het compleet wegbezuinigen van kunst en cultuur, dankzij het electoraat wat alleen maar lomp volksvermaak wil.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.