Eurovisiesongfestival winnaar Loreen naar Nederland en België in november

Loreen
Eurovisiesongfestival winnaar Loreen naar Nederland en België in november
Door kimvanderzon op 22 mei 2023 - 11:01 Tien dagen na het winnen van het 67e Eurovisiesongfestival in Liverpool kondigt de tweevoudige winnares Loreen een concert aan op Nederlandse en Belgische bodem. De Zweedse popzangeres komt op 12 november naar Paradiso in Amsterdam en op 14 november naar Trix in Antwerpen.

Loreen startte haar carrière in 2004 met een deelname aan Pop Idol, de Zweedse versie van Idool, waarin ze op de vierde plaats eindigde. In 2005 bracht ze met de band Rob’n’Raz de ietwat bescheiden succesvolle single “The Snake” uit. Zes jaar later in 2011 liet de zangeres opnieuw van zich horen met een deelname aan Melodifestivalen (de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival) met het nummer “My Heart Is Refusing Me”. Ook hier eindigde ze op de vierde plaats. Aan doorzettingsvermogen geen gebrek, want een jaar later deed ze opnieuw mee met het nummer “Euphoria”. Ze won de preselectie overtuigend en won later in Bakoe de 57e editie van het Eurovisiesongfestival. Het nummer werd wereldberoemd en de voorbode van haar eerste album ‘Heal’.

In de jaren erop volgden nog nieuwe singles en een nieuw album ‘Ride’ (2017). In 2021 gooide Loreen het over een andere boeg met de release van Zweedstalige nummers, om dan in 2023 opnieuw deel te nemen aan Melodifestivalen met de single “Tattoo”. Gesmaakt door pers en publiek mocht ze Zweden voor een 2e keer vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. En met succes! Elf jaar na haar eerste triomf won ze met overtuigende cijfers voor een tweede keer het Eurovisiesongfestival.

Loreen is op de volgende datums live te zien:
12-11-2023 - Paradiso, Amsterdam (tickets)
14-11-2023 - Trix, Antwerpen (tickets)

De kaartverkoop start op vrijdag 29 mei om 10.00. Haal via bovenstaande links je tickets. De ticketprijs is tussen de 28 en 30 euro. Wil je een email ontvangen als de voorverkoop begint? Stel dan hier een ticketreminder in voor de shows in Amsterdam of Antwerpen.




Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



fear factory1

FEAR FACTORY NAAR ANTWERPEN EN AMSTERDAM DIT NAJAARVanaf oktober tot december zal Fear Factory met hun DisrupTour door Europa...

Paradiso logo nieuw

SUGABABES IN SEPTEMBER 2023 VOOR 2 SHOWS NAAR PARADISO De Engelse popgroep Sugababes geeft op 19 en 20 september 2023 twee...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.