65 Nederlandse podia krijgen ieder 30.000 euro van Cultuurfonds

AmenRa sfeer Paradiso
65 Nederlandse podia krijgen ieder 30.000 euro van Cultuurfonds
Door sjoertb op 14 december 2022 - 13:16 Het 'Cultuurfonds' gaat 2 miljoen extra geven aan poppodia. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt door Cathelijne Broers, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds, in radioprogramma Villa VdB op Radio 1.

Poppodia zijn bij uitstek plekken waar cultuur jongeren bereikt. Én het zijn essentiële broedplaatsen voor jonge makers en nieuwe muziekstromingen. Superbelangrijk dus om ze extra te ondersteunen. De zalen moeten vol, muzikanten moeten spelen en jongeren dansen!

De extra investering gaat naar 65 poppodia. Het Cultuurfonds komt tegemoet aan grote uitdagingen in de cultuursector: de inflatie, stijgende energiekosten, de nasleep van de corona-maatregelen, achterblijvende publieksaantallen, hoge werkdruk door personeelstekorten en verplaatste concerten.

De poppodia die in aanmerking komen zijn bij de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals) aangesloten. De vereniging beschrijft in de update van hun rapport ‘Poppodia en Festivals in Cijfers’ hoe de negatieve effecten van de pandemie in het najaar van 2022 nog steeds aanwezig zijn.

De 30.000 euro van het Cultuurfonds is in te zetten voor (marketing) initiatieven om het verloren publiek terug te winnen en/of jonge experimentele makers te kunnen blijven programmeren.

Geert van Itallie, directeur Paradiso Amsterdam over het besluit:
Paradiso is heel blij met deze bijdrage! Wij hebben een relatieve lage subsidie van de gemeente van 5% van onze omzet en moeten bijna altijd extra financiering regelen voor activiteiten die niet uit zichzelf kostendekkend zijn.

Kelly Hammer, directeur Burgerweeshuis Deventer:
Dit is zo welkom! Poppodium Burgerweeshuis is bij uitstek een podium dat veel aandacht heeft voor regionaal talent. We willen stimuleren dat jongeren een eigen muzieksmaak ontdekken en zo alle genres voor hen toegankelijk zijn.

Bron: Cultuurfonds.nl


Altijd op de hoogte van al het concertnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



carre

BELGISCHE ZANGER RAYMOND VAN HET GROENEWOUD NAAR...De Belgische zanger Raymond van het Groenewoud komt volgend jaar naar...

Merleyn news

EEN JAAR LANG TOEGANG TOT DE SHOWS IN MERLEYN MET DE... Voor slechts 75 euro krijg je een jaar lang 'gratis' toegang tot alle...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.