André Rieu in 2023 opnieuw naar Vrijthof met concertreeks

Andre Rieu
André Rieu in 2023 opnieuw naar Vrijthof met concertreeks
Door melissavkoldam op 10 oktober 2022 - 12:30 André Rieu gaat ook in 2023 een reeks Vrijthofconcerten geven. Dat heeft de beroemde violist afgelopen maandag bekendgemaakt. De traditionele zomerserie vindt komend jaar plaats van 6 tot en met 9 juli. De kaartverkoop gaat komende donderdag van start. En de tickets zijn te koop via de officiële website.

Afgelopen zomer vond de concertreeks voor het eerst sinds 2019 weer plaats. In 2020 en 2021 konden de concerten geen doorgang vinden vanwege corona. In totaal gaven Rieu en zijn orkest in juli 2022 vijftien concerten, een nieuw record.

André Rieu werd in 1949 geboren in Maastricht. Hij groeide op in een muzikale familie - zijn vader André Rieu sr. was dirigent van het Maastrichts Symphonie Orkest - en had op zijn vijfde al een viool in handen.

Zijn muzikale studie volgde hij aan het Luikse én Maastrichtse conservatorium en in 1977 sloot hij zijn opleiding af aan de muziekacademie van Brussel, waar hij de 'Premier Prix' kreeg toegewezen. In Brussel ontwikkelde zijn grote liefde voor walsen en salonmuziek van componisten als Strauss.

In 1978 richtte hij het Maastrichts Salonorkest op, een ensemble dat een kleine tien jaar later uitgroeide tot het Johann Strauss Orkest. Met dit orkest reist Rieu sindsdien de wereld over.




Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



simplon

HAAGSE REGGAEBAND SPLENDID IN FEBRUARI OP TOUR O.A....Voetjes van de vloer bij Splendid! Dans dan mee op de duizelingwekkende...

Niels Destadsbader

NIELS & WIELS VIEREN 10-JARIG BESTAAN MET TOUR LANGS... Al tien jaar vormen Niels Destadsbader (34) en Miguel Wiels (50) een...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.